Klubben

Status på det nye sæsonkortkoncept

I sommer indførte vi et nyt sæsonkortkoncept med bl.a. en fremmødegrænse på 65% for at kunne beholde sit sæsonkort i den efterfølgende sæson, og det er nu tid til at gøre en foreløbig status inden sæsonens sidste fem hjemmekampe i Kvalifikationsspillet.

05/04/23
Morten Ambo
Foto: Getty Images

Er du fast følger eller fan af FC Midtjylland, er du sikkert også klar over, at vi i sommer indførte et nyt sæsonkortkoncept. Formålet var at mindske antallet af tomme sæder på MCH Arena og dermed sikre, at så få som muligt går forgæves, når man ønsker at købe billet til vores kampe.

En af de væsentligste dele af konceptet er en fremmødegrænse på 65%. Det betyder, at en sæsonkortholder skal have en fremmødeprocent på mindst 65% for at kunne beholde sit sæsonkort med fast plads/adgang i den efterfølgende sæson. Har man ikke det, vil man blive flyttet til BilletFlex, hvor man stadig har adgang til alle kampe, men man skal aktivt ind og trække billet fra kamp til kamp.

Sådan fungerer det nye sæsonkortkoncept

Ikke alle sæsonkortholdere kan være på stadion til alle kampe, og derfor er der naturligvis mulighed for, at man kan få registreret et fremmøde, selvom man ikke selv kan komme til kampene. Det kan ske ved enten at låne sit sæsonkort ud, konvertere sæsonkortet til billet, som man kan give videre til en anden, eller frigive sin plads senest 48 timer før kampstart.

Med andre ord er der altså rig mulighed for at få registreret et fremmøde, selvom man skulle være forhindret i at komme på stadion.

Et vellykket koncept

Grundspillet er ovre, og derfor er det også passende med en status på det nye sæsonkortkoncept, inden vi går ind til sæsonens sidste fem hjemmekampe i Kvalifikationsspillet.

Helt generelt har sæsonkortholderne over en bred kam taget det nye koncept rigtig godt til sig. Der er blevet konverteret sæsonkort til billetter og frigivet pladser i langt større grad end i sidste sæson, og det har samlet set betydet, at vi har øget den gennemsnitlige fremmødeprocent blandt vores sæsonkortholdere fra 73,1% i sidste sæson til 81,0% i denne sæson. Det er ikke blot en flot stigning – det er også en rigtig flot fremmødeprocent i det hele taget.

Ser man på fremmødegrænsen på de 65%, så ligger ca. 83% af alle sæsonkortholdere over grænsen, og det er altså kun en mindre del af sæsonkortholderne, der vil blive flyttet til BilletFlex i den kommende sæson. Også her ligger tallene over de forventninger, vi havde inden sæsonen.

Hvad er BilletFlex?

Ovenstående tal fortæller en tydelig historie om, at sæsonkortholderne generelt bakker op om konceptet, og hver eneste konvertering af et sæsonkort til en billet eller frigivelse af en plads har medvirket til, at vi har mindsket antallet af tomme sæder og dermed givet os bedre forudsætninger for at kunne fylde MCH Arena.

Det er vi rigtig glade for, og der skal derfor lyde en stor tak for hjælpen til vores sæsonkortholdere.

Vigtig info til sæsonkortholdere

I forbindelse med denne status på sæsonkortkonceptet har vi også i dag sendt en e-mail til alle sæsonkortholdere med deres fremmødeprocent. Har du sæsonkort, opfordrer vi dig derfor til at holde øje med din indbakke, så du kan se din aktuelle fremmødeprocent. Tjek gerne dit spamfilter for en god ordens skyld.

Har du ikke modtaget en e-mail fra os, kan du kontakte os på billetsalg@fcm.dk, så kan vi oplyse dig om din fremmødeprocent.