Førsteholdet

Thomasberg om sejren og opbakning fra publikum

Thomas Thomasberg om sejren over Lyngby og følelsen af at være tilbage på MCH Arena som cheftræner for FC Midtjylland.

10/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Mandag var Thomas Thomasberg tilbage på MCH Arena som FC Midtjylland-cheftræner for første gang i 14 år. Det resulterede i en 1-0-sejr over Lyngby og endnu en uge på den playoff-givende syvendeplads i Kvalifikationsspillet.

– Vi fik ikke helt løst deres stramme defensive struktur, men alligevel ender det med en fortjent sejr. Heldigvis giver vi ikke så meget væk, selvom vi møder et rigtigt dygtigt omstillingshold, som er godt organiseret og forinden kun havde tabt en af de seneste syv kampe, fortæller Thomas Thomasberg.

Det tog lang tid for den midtjyske offensiv af bryde gæsternes forsvar ned, og der skulle også en tilfældighed i slutfasen til, før bolden endte i netmaskerne.

– Der var ofte otte, og måske endda nogle gange ti mand, man skulle forbi. Og det gjorde det naturligvis lidt sværere at bryde Lyngby op, lyder det fra FCM-cheftræneren, der kunne se sit hold forsøge sig med 20 skud i kampen – heraf syv på mål.

Selvom FCM ikke formåede at udbygge føringen trods et spark fra 11-meterspletten kort før tid, virkede sejren aldrig til at være i fare, lyder det fra Thomas Thomasberg.

– Selvfølgelig sidder man altid og frygter en farlig bold ind i feltet, men generelt synes jeg, vi løste det godt, fra da vi kom foran. Og vi var da også tættere på at bringe os yderligere foran.

Succesoplevelse på hjemmebane

Udadtil har det været et tema, at FC Midtjylland ikke har haft den fornødne succes på hjemmebane i den indeværende sæson. Thomas Thomasberg anerkender præmissen, men fortæller samtidig, at han ikke har kunne mærke det på sit mandskab.

– Min fornemmelse er, at spillerne ikke har været supermeget ramt af det, der er sket i løbet af sæsonen. Jeg har nogle spillere, der gør alt, hvad de kan, for at vende tingene. Men selvfølgelig har jeg op til kampen haft fokus på, at hjemmebanen skal være et sted, hvor vi føler os trygge og glæder os til at spille.

– Igen i dag oplevede vi fuld opbakning, og det var med til at bringe sejren i hus, lyder det fra den 48-årige cheftræner, som nød at være tilbage på MCH Arena.

Hårdtkæmpet hjemmesejr over Lyngby