Førsteholdet

Statistikker før fredagens brag

Vi tager et kig på statistikkerne forud for aftenens playoffkamp mellem Viborg og FC Midtjylland. Vidste du for eksempel, at viborgenserne ikke har en eneste spiller i truppen, som har prøvet at score mod FCM i en 3F Superligakamp?

09/06/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Fredag kl. 19.00 krydser Viborg og FC Midtjylland klinger i sæsonens sidste opgør i 3F Superliga – Europa Playoffkampen. Forud for dysten har vi udvalgt en række statistikker, således at du bliver klædt bedst muligt på til opgøret.

  • Viborg har kun vundet en af deres seneste 19 Superligakampe mod FCM. Seneste hjemmesejr for viborgenserne skal findes helt tilbage i oktober 2004.
  • Med en FCM-sejr fredag aften vil midtjyderne kvalificere sig til europæisk fodbold for tiende sæson i træk.
  • FCM har kun tabt to kampe i sæsonen til hold fra top seks. Samtidig har man kun indkasseret to mål i seks udekampe mod de hold, der endte i Mesterskabsspillet.
  • Der er ingen nuværende Viborg-spiller, som har prøvet at score mod FCM i 3F Superliga. Jay-Roy Grot nettede i 1-1-kampen på MCH Arena tilbage i oktober 2022, men han spiller nu i Japan.
  • Gustav Isaksen er den fjerde FCM-spiller i historien til at score i fire ligakampe i streg set over de seneste 15 sæsoner. I samme perioden har ingen spillere formået at få nettet til at blafre fem opgør i streg, hvorfor den 22-årige topscorer fredag aften jagter en rekord.
  • FCM har scoret 53 mål mod Viborg i historien. Omvendt har viborgenserne nettet 36 gange.
  • Generelt er opgørene mellem de to mandskaber særdeles målrige med et snit på 2,47 per kamp.
  • Kristoffer Olsson er den mest assisterende FCM-spiller i 3F Superligasæsonen (7), Stefan Gartenmann den med flest erobringer (28) og Juninho den med flest afleveringer på egen banehalvdel (682).

Udebaneafsnittet til Energi Viborg Arena blev udsolgt på halvanden time. Dermed venter der en flot kulisse, når spillerne træder ind til sæsonens sidste opgør fredag aften.

Dyhr interviewer Isaksen og Simsir