U17 sejrede og satte flot punktum for sæsonen

U17 gjorde sit i jagten på medaljer med en flot sejr over F.C. København. Desværre var det ikke nok, og FCM ender derfor akkurat udenfor podieplaceringerne.

17/06/23
Kasper Petersen

For at have en chance for medaljer skulle midtjyderne først og fremmest gøre sit med en sejr. Her mødte det næstældste akademihold de forsvarende danske U17-mestre fra FCK, som inden lørdagens kamp også havde muligheder for at tage bronzemedaljerne væk fra FC Nordsjælland.

Midtjyderne startede opgøret bedst og fik efter ti minutters spil bragt sig i front. Mikel Gogorza var pludselig fri i feltet, og han gjorde det onde ved sine tidligere holdkammerater, da han sikkert sendte åbningsmålet i netmaskerne.

Herefter satte gæsterne sig på opgøret, og hjemmeholdet var mildest talt heldige med at kunne gå til pause værende foran. FCM havde også sine momenter – særligt på omstillinger – men ellers stod der FCK på alt. Specielt i 1. halvlegs sidste fem minutter havde københavnerne en kavalkade af chancer.

Men den marginale føring skulle vise sig at blive vigtig.

Det var nemlig et forvandlet FCM-mandskab, som betrådte banen til 2. halvleg. Efter kort tid fik trænerteamet fuld valuta for de taktiske justeringer, da Sander Evjen-Brostrøm fordoblede føringen. Mikel Gogorza spillede nordmanden fri, og Evjen-Brostrøm sendte bolden forbi målmanden ved nærmeste stolpe.

Et kvarter efter viste holdet fra hovedstaden dog en smule kynisme. Jonathan Moalem fandt pandebrasken på Amin Chiaka, som stangede bolden i mål fra kort afstand. 2-1 efter 66 minutter.

Ti minutter senere genetablerede midtjyderne tomålsføringen. Gustav Bjerge brød glimrende bolden på midten, og han afleverede den straks videre til Marcus Nielsen. Sidstnævnte sendte derefter lynhurtige Akwasi Owusu i dybden og via en afslutning på indersiden af stolpen sendte ghaneseren læderkuglen over stregen.

Kort efter blev kampen midlertidig afbrudt af dagens dommer, da der udbrød et tordenvejr over Ikast. Efter en tur i omklædningsrummet for de to mandskaber aftog tordenvejret, og de to hold kunne dermed forsvarligt spille sæsonens sidste minutter færdige.

Hensigtsmæssigt for Nicolaj Tornvig, som jagtede en personlig hæder i lørdagens kamp. Han duellerede nemlig om topscorertitlen i U17 Ligaen med FCK’s Amin Chiaka, der kort forinden havde bragt sig op på 21 sæsonmål. Tornvig var på 20 sæsonmål, og offensiv-esset var dermed nødsaget til at nette en enkelt gang i jagten på topscorertitlen.

Og i kampens overtid lykkedes netop dette for den midtjyske nummer 15. Tornvig blev kort før slutfløjt spillet i himlen af Marcus Nielsen, og kunne dermed nemt sætte sæsonmål nummer 21 ind i det frie mål.

Med Gustav Isaksen som topscorer i 3F Superligaen, Gustav Christensen i U19 Ligaen og efter lørdagens kamp også Nicolaj Tornvig som topscorer i U17 Ligaen, sikrede FCM sig en historisk bedrift. Det er nemlig første gang i de tre turneringers historie, at topscorerne alle spiller for én og samme klub.

Allan K. Jepsen: Vi kvaser dem efter pausen

Mere skete der ikke, og dermed satte det næstældste akademihold en flot krølle på en sæson med flere op- og nedture. Allan K. Jepsen var særligt tilfreds med 2. halvleg, eftersom midtjyderne var presset i bund de første 45 minutter.

– Det var en rimelig todelt kamp. FCK var bedre end os i 1. halvleg, og de satte angrebene flot sammen og spillede generelt en god halvleg. Vi spillede os stadigvæk til chancer, men i det etablerede spil, boldomgang og duellerne var de klart bedre end os.

– Vi fik rettet det til i omklædningsrummet, og kom derefter bedre med i stort set alle spillets facetter. Og i min optik kvaste vi dem i 2. halvleg, hvor vi var kyniske på de chancer, vi tilspillede os, fortæller Allan K. Jepsen.

Den tidligere 3F Superliga-back med to landskampe på CV’et afsluttede ligeledes sin første sæson i FCM som cheftræner for U17. En sæson, hvor han har sporet stor individuel fremgang, men samtidig relationel udvikling i truppen.

– Det har været et positivt år. Spillerne rent individuelt – men også holdet som samlet enhed – har rykket sig i den retning, vi håbede på. Vi er blevet bedre og sværere for modstanderene at spille imod, og det er jo helst den vej, det skal gå. Alt i alt er jeg tilfreds med sæsonen, men det ærgrer mig samtidig, at vi ikke sluttede højere i tabellen, fordi det her hold besidder så meget kvalitet.

Sejren mod FCK var ikke nok til bronzemedaljer, da FC Nordsjælland gjorde arbejdet færdigt ved at besejre Vejle Boldklub med 3-0 på hjemmebane.

Se den endelige stilling, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

Nu venter der en lang og velfortjent sommerferie for akademisterne, inden næste sæson sparkes i gang i september.

FC Midtjylland U17 4-1 F.C. København U17 (1-0)

10′ 1-0 Mikel Gogorza
50′ 2-0 Sander Evjen-Brostrøm
66′ 2-1 Amin Chiakha
76′ 3-1 Akwasi Dwomfour Owusu
90′ 4-1 Nicolaj Tornvig Hansen

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – William Kold Jensen, Gustav Bjerge, Andreas Knak, Simon Kristiansen – Lasse Overgaard Nielsen, Christian Jørgensen, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen – Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm – Mahdi Babaiasl (45′), Marcus Nielsen (62′), Albert Lodberg (62′), Akwasi Dwomfour Owusu (76′), Daris Catak (82′).