Førsteholdet

Det bemærkede vi mod Silkeborg

FC Midtjylland slog søndag eftermiddag Silkeborg med 2-0 på MCH Arena. Nedenfor kan du læse fem ting, vi særligt bemærkede i sæsonens tredje sejr af tre mulige.

31/07/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Aral Simsir leverede tryllerier, og Cho Gue-sung kom endnu en gang på måltavlen. I defensiven holdt hjemmeholdet stand og sikrede det tredje cleansheet.

Men udover ovenstående, hvad kan vi så hæfte os ved fra sejren på MCH Arena? Læs med nedenfor og bliv klogere på de 90 minutter, som udspillede sig søndag eftermiddag.

Aral Simsirs brandkamp

Den 21-årige offensivspiller var den helt store oplevelse søndag eftermiddag og blev også kåret til Actona Group Man of the Match. Med sin frisparksperle i midten af 1. halvleg bragte han FCM foran, og derefter var han en evig kilde til uro for gæsternes defensiv.

Ifølge Opta Stats lyder de tørre tal på én scoring, tre nøgleafleveringer, en succesrate på 86,6 procent i sine afleveringer til trods for at over 1/5 af disse var fremad i banen.

Video: Aral Simsir | Jagten På Gennembruddet

3F Superligas egne statistikker bakker op om Simsirs præstation; her viser det sig, at den tidligere akademist havde fire succesfulde driblinger i kampen. Det svarer til en delt 1. plads i runden.

– Det vigtigste er de tre point, og jeg vil bare gerne ud og gøre det godt for holdet, lød det blandt andet fra hovedpersonen selv efter sejren.

Masser af offensivt bidrag

Det var ikke kun Aral Simsir, som havde gang i en god kamp offensivt. Gustav Isaksen scorede ganske vist ikke, men særligt i 1. halvleg var sidste sæsons 3F Superligatopscorer konstant i aktion på højresiden, hvor han ad flere omgange tørrede Silkeborgs Alexander Busch, der så sig nødsaget til at begå straffespark efter at være blevet snydt af et par vævre driblinger.

Isaksen leverede tre skud, heriblandt et på mål, en nøgleaflevering, trak et straffespark og havde generelt flere store optræk til chancer.

Derudover viste den nytilkomne angriber, Cho Gue-sung, sig endnu en gang som en habil målscorer, og nettede for anden 3F Superligakamp i streg. Dermed er han én af tre FCM’ere, som har formået at score i sine to første ligakampe de seneste 15 år. De to andre er Frank Onyeka og Anders Dreyer.

– Isaksen var meget undervejs, men fik desværre ikke scoring på. ‘Cho’ deltog godt i spillet og fik scoret et fint mål. Aral lavede et flot mål på frispark og var med i mange angreb. Samtidig lavede Olsson en masse erobringer fra andet geled, mens Oliver og Paulinho kom meget med frem. Det kom fra flere kanter, og det viser, at vi har mange trusler, sagde Thomas Thomasberg efter kampen.

Taktisk fleksibilitet

Det kom som en overraskelse for mange, at FCM pludselig stillede op i en 3-4-3. Med Oliver Sørensen og Paulinho på wingbacksne havde Thomas Thomasberg valgt at blande kortene i jagten på at dæmme op for Silkeborgs spil.

Og det lykkedes.

– I dag fik vores backs presset deres backs både offensivt og defensivt, ligesom det gjorde det nemmere for vores tre midterforsvarere at dæmme op for Silkeborgs evne til at veksle og bytte rundt i offensiven, sagde Thomas Thomasberg tilfreds efter kampen.

Opgøret viste, at holdet besidder en taktisk fleksibilitet, samtidig med der er skabt et defensivt fundament med tre cleansheets i tre kampe og en målscorer på 5-0.

Hjemmebanefortet

I seneste efterår var resultaterne på MCH Arena svingende, men det er der sidenhen rettet op på. Oven på gårsdagens opgør lyder hjemmebaneformen på otte sejre og en uafgjort i de seneste ni kampe. Holdet nærmer sig altså ti kampe som ubesejrede på eget græs.

Til optakten forud for Silkeborg-dysten, sagde Kristoffer Olsson følgende om vigtigheden af gode resultater på hjemmebanen i Herning:

– Det viser modstanderne, at det er hårdt og træls at besøge Midtjylland. Det er også sådan, jeg husker det fra min første tid i klubben. Vi vidste, at det ikke var mange kampe, vi tabte på MCH Arena. Det er det, det kræver, hvis man vil spille med i toppen og være en del af Europa.

Flot sæsonstart på lægterne

Trods sommerferie og modtand fra hold udenfor sidste sæsons top seks, har starten på lægterne været flot. Premieren mod Hvidovre bød på 7.846 fremmødte tilskuere, hvilket var det højeste i en sæsonåbner, siden Brøndby gæstede MCH Arena i runde 1 i 2014.

I går lå tallet på 8.843, og dermed har FCM fået den næstbedste start på tilskuerfronten i klubbens historie med i alt 16.689 tilskuere i de første to kampe. Med andre ord er fundamentet lagt for at indfri 23/24-målsætningen over antal fremmødte på MCH Arena.

Spillerne sætter pris på støtten, og tilskuerne skal have tak for at være med til at danne rammerne for en god sæson.

Highlights: FCM v Silkeborg