Førsteholdet

Franculino indtog MCH Arena med stil: Vil fortsætte med at være værdifuld

Torsdagens helt store oplevelse, Franculino Djú, sætter ord på hjemmebanedebuten, der endte ud med et hattrick.

18/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

‘Farlige Francu’ kunne man læse flere steder efter gårsdagens flotte præstation. Med en parallel til FCM-koryfæet, Frank Kristensen, der om nogen er en spiller, som har fået netmaskerne til at blafre på MCH Arena.

Og det fik Franculino Djú dem også til i går – hele tre gange i sin hjemmebanedebut.

Dermed fuldender det 19-årige stjerneskud fra Guinea-Bissau nogle fænomenale dage, som startede søndag med seniordebut og matchvindermål i Vejle.

– Alle har været så gode ved mig, og jeg bliver hjulpet på vej hele tiden. Det gør mit arbejde endnu nemmere.

– Det var en god kamp, og jeg har lært meget de seneste uger. Nu håber jeg på, at det kan fortsætte, og det skal ske med hårdt arbejde, så jeg bliver ved med at være værdifuld for holdet, siger Franculino, som efter kampen blev kåret til ‘Actona Group Man of the Match’ af hjemmepublikum.

Præstationerne i FC Midtjylland-trøjen har ladet vente på sig. Franculino blev offentliggjort i vintertransfervinduet, men kunne først tilslutte sig sin nye klub i Danmark efter endeligt kontraktudløb med Benfica denne sommer.

Hovedpersonen selv er sidenhen blevet bekræftet i, at skiftet til det midtjyske var det rigtige.

– Midtjylland er et godt hold, der altid har været dygtige til at udvikle unge spillere. Det er også noget, jeg kan mærke, og det er en af grundene til, at jeg spiller her, siger Franculino.

Havde du på nogen måde forventet, at din hjemmebanedebut ville blive så mindeværdig?

– Ja, det havde jeg. Jeg tror meget på mig selv, lyder det med et smil.

– Jeg vil arbejde hårdt på at kunne fortsætte med at score mål for Midtjylland, slutter angriberen af, som nu er oppe på fire scoringer efter sine to første kampe, der har resulteret i 133 minutters spilletid.

Billetinfo om playoff-kampen mod Legia Warszawa

Torsdagens samlede sejr over Omonoia FC betyder, at vi nu er klar til playoffrunden i kvalifikationen til Conference League-gruppespillet, hvor modstanderen bliver polske Legia Warszawa. Få info om billetsalget til næste uges hjemmekamp her.

FC Midtjylland v Legia Warszawa