Klubben

Opfølgning på episode i fanzonen forud for torsdagens europæiske kamp

I torsdags blev en sydkoreansk gæst udsat for diskriminerende adfærd i fanzonen foran MCH Arena. Der blev handlet på sagen samme aften med inddragelse af den forurettede part, og efterfølgende har FC Midtjylland besluttet at uddele karantæne til to tilskuere.

20/08/23
FC Midtjylland
Foto: FC Midtjylland

Før torsdagens opgør mod Omonoia FC i kvalifikationen til UEFA Conference League fandt en episode sted i fanzonen, hvor en sydkoreansk tilskuer blev mødt af racistiske gestikulationer fra to danske tilskuere.

FC Midtjylland blev gjort opmærksom på episoden under kampen og valgte straks at rette henvendelse til den sydkoreanske gæst for på klubbens vegne at beklage episoden og følge op. Den forurettede tilskuer oplyste, at sagen i hans øjne var løst, da de danske tilskuere havde givet en personlig undskyldning og indset, at deres adfærd havde været både uacceptabel og sårende.

FC Midtjylland har i forlængelse af torsdagens episode fortsat dialogen med gæsten fra Sydkorea. Her har han igen forklaret, at han ikke har haft noget ønske om at gå videre med sagen samt at han var tilfreds med håndteringen selvsamme aften.

FC Midtjylland har løbende indsamlet yderligere materiale og holdt en række møder for at få det fulde overblik over episoden. Vi er nået frem til den konklusion, at sagen ikke kan isoleres til at være et anliggende mellem de to parter og at vi som klub og virksomhed er nødt til at være tydelige, sådan at der ikke opstår tvivl om FC Midtjyllands værdisæt.

Den pågældende adfærd kan opfattes som diskriminerende overfor en stor befolkningsgruppe, og ikke blot de forurettede i fanzonen. På den baggrund har FC Midtjylland besluttet at uddele karantæne til to danske tilskuere.

FC Midtjylland har haft et opfølgende møde med både den forurettede og de to tilskuere, der har fået karantæne, og redegjort for beslutningen. Den forurettede gæst vil overvære aftens kamp på MCH Arena.

Fodbold skal samle mennesker, ikke det modsatte

Vi er kede af episoden og tager afstand fra den pågældende adfærd. Den afspejler ikke FC Midtjylland og den måde, vi behandler folk på. Fodbold skal samle mennesker, ikke det modsatte.

I den konkrete sag uddeles karantæner på et år, og det er centralt, at vi kommer den slags adfærd til livs. Der er ingen, der skal være i tvivl om, at vi som klub ikke vil acceptere det.

Langt størstedelen af de gæster, der besøger vores stadion, udviser den danske gæstfrihed. Desværre er der enkelte tåbelige tilskuere, som bryder disse normer.

Vi har et fælles ansvar for, at alle besøgende får en god oplevelse, og torsdagens episode er en påmindelse om, at det er vigtigt at sætte gensidig respekt og plads til forskellighed højt på dagsordenen.

Vi vil som klub komme med nye initiativer og gøre alt vi kan for at sikre, at alle får en god oplevelse, når de kommer til fodbold på vores hjemmebane. Vi har allerede taget sagen op med forskellige grupper og gæster, der kommer hos os, og vi vil fremover øge vores indsats med det formål at sikre, at alle tilskuere ser frem til at komme til fodbold på vores hjemmebane.