Førsteholdet

– Det gør utroligt ondt

Thomas Thomasberg og Jonas Lössl sætter ord på torsdagens skuffelse i Warszawa.

01/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Cheftræneren og keeperen kommenterer på exittet fra europæisk fodbold efter 120 minutters remis og efterfølgende tabt straffesparkskonkurrence til Legia Warzawa.

Thomasberg: En stor skuffelse

Thomas Thomasberg siger følgende om torsdagens opgør, som endte ud i en stor midtjysk skuffelse:

– Vi spiller kampen på rigtig fin vis, og holder dem væk fra de store chancer. Vi får fat i bolden, og det generer dem, og de kommer i tvivl om, hvor de skal bevæge sig hen. Vi producerer ok med chancer i 2. halvleg, mens det var for lidt, vi skabte rent offensivt i de første 45′, siger Thomasberg og fortsætter:

– I 2. halvleg løber det mest ned mod dem, og Aral rammer stolpen efter 82 minutter. Minus en enkelt chance, de har, synes jeg, vi spillede opgøret på fin vis. Men derfor står jeg også med en ekstrem skuffelse over at ryge ud.

– Vi spillede til at komme herfra med videre avancement. Spillerne tacklede kulissen, som de skulle, men vi står tilbage med ingenting, og det gør ondt. Selvfølgelig kan vi finde ting i kampene, vi skulle have gjort anderledes, men set over de to kampe, havde vi mere end dem.

– Vi var tæt på at opnå vores mål. Nu står vi med en stor skuffelse, og det kan vi ikke lave om på, lyder det til slut fra cheftræneren.

Lössl: Det gør utroligt ondt

Jonas Lössl udtrykker ligeledes stor skuffelse over det missede gruppespil, og det gør ondt på den 34-årige målmand ikke at kunne indfri forventningerne overfor fans, klub og holdkammerater.

– Det er en kæmpe, kæmpe skuffelse. Det er svært at bruge andre ord end det, og jeg er virkelig ked af, at klubben ikke skal spille europæisk mere. Det var en målsætning for alle i FC Midtjylland, så at stå her og tabe en afgørende straffesparkskonkurrence gør utroligt ondt.

– Jeg føler et kæmpe ansvar, fordi jeg ikke nappede et af deres spark. Og det skal jeg være den første til at sige.

– Vi har vores momenter, og er vi heldigere eller skarpere, havde udfaldet været anderledes. Vi er alle skuffede, og det er svært at finde en positiv vinkel på det her, men vi kan ikke lave om på det. Når vi rammer i morgen, må vi rejse os igen, og selvom den her skuffelse ikke er noget, man bare lige smider, starter arbejdet frem mod den næste kamp, lyder det fra Lössl.

Trods den bitre og tunge følelse skal der lyde et tillykke til Legia Warszawa med avancementet til Conference League-gruppespillet.