U19 sejrede i hæsblæsende målfest

Det ældste akademihold overvandt et kortvarigt kollaps, da de med to scoringer i slutminutterne sikrede alle tre point i tirsdagens opgør mod Sønderjyske.

26/09/23
Kasper Petersen

Midtjyderne startede opgøret bedst og fik fra kampens begyndelse lagt et godt tryk ned mod sønderjydernes felt. Særligt Mikel Gogorza (billedet) skabte problemer for de lyseblå, da han gang på gang skabte overtal ved at sætte sin direkte modstander.

Men trods et massivt spilovertag manglede offensiven skarphed. Både i positioneringerne – særligt når det gjaldt offside – men også afslutningskvaliteten.

Hjemmeholdet fik dog hul på bylden, da man inden pausen fik etableret en velfortjent tomålsføring. I det 38. minut spillede Mathis Konradsen dybt til Mikel Gogorza, som kontrollerede bolden flot, inden han fandt pandebrasken på Christian Jørgensen. Det dynamiske midtbanetalent headede sikkert føringsmålet ind.

I 1. halvlegs overtid blev føringen fordoblet, og igen var driblestærke Mikel Gogorza arkitekten bag. Venstrekanten med rødder i Baskerlandet tog et par korte træk i feltet, inden han spillede bolden videre i et perfekt overlap til Danìel Freyr Kristjànsson, som iskoldt bragte sig på måltavlen.

Islændingen skrev mandag under på en ny femårig aftale med FCM, og dagen efter kvitterede han altså for tilliden med en scoring.

Islandsk stortalent forlænger med fem år

Med en 2-0-føring i bagagen kunne de danske U19-mestre betræde banen med ro i maven forud for de sidste 45 minutter. Måske med en anelse for meget ro, da den komfortable føring fra 1. halvleg blev smidt over bord på blot 12 minutter.

Det første af tre mål i Sønderjyskes lyn-comeback fandt sted syv minutter inde i 2. halvleg. På et hjørnespark manglede der koncentration og aggressivitet, og efter lidt klumpspil kunne Benjamin Opanovic reducere til 2-1.

Opanovic sparkede også udligningen i kassen tre minutter efter. Et godt indlæg fra gæsternes højreside endte for fødderne af angriberen, som blot skulle sætte foden på.

Og for at gøre ondt værre kom Sønderjyske foran med 2-3 små to minutter senere. Et indlæg blev afrettet, og så kunne Kristoffer Jørgensen upresset sparke læderkuglen i mål.

Hjemmeholdet fik et par alvorsord fra trænerbænken, og det havde effekt, da man hurtigt udlignede til 3-3. Indskiftede Alamara Djabi tog sagen i egen hånd, erobrede bolden efter en fejlslagen clearing og sparkede derefter resolut læderkuglen ind ved det nærmeste målhjørne.

Et kvarter senere bragte det nye 16-årige stjernefrø fra Guinea-Bissau sit hold foran, og opskriften var nogenlunde det samme som ved 3-3-udligningen. Djabi opsnappede igen en fejlaflevering fra sønderjyderne, og efter kombinationer med henholdsvis Danìel Kristjànsson og Malte Melin sparkede 2. halvlegs helt store oplevelse kuglen i samme målhjørne som ved første fuldtræffer. 4-3 – og værterne var igen i front efter 75 minutter.

Bedst som man troede, at de tre point ville blive kørt i hus, skete der en stor misforståelse i den midtjyske bagkæde, som resulterede i, at Tinus Olesen nemt kunne prikke bolden over stregen til 4-4 med blot seks minutter igen af den ordinære tid.

Men midtjyderne var stålsat på at få alle tre point, og derfor blev der til slut kastet mange folk frem i offensiven. Den plan virkede efter hensigten, da Mathis Konradsen fandt Sander Evjen-Brostrøm med et glimrende indlæg i det 88. minut. Nordmanden tog sig den fornødne tid, og med venstrebenet fandt han vej til netmaskerne.

Sejren blev cementeret i overtiden af Daniel Kristjànsson, som i 2. halvleg var blevet flyttet op på midtbanen fremfor den vanlige venstre back. Den alsidige islænding blev spillet igennem mod mål af Malte Melin, og her tilegnede han sig scoring nummer to.

Allan K. Jepsen: Flotte første 45 minutter

Kristjánsson lukkede og slukkede en vaskeægte målfest, der med nød og næppe endte med en sejr til hjemmeholdet. Cheftræner Allan K. Jepsen var tilfreds med 1. halvleg, men erkender samtidig, at 2. halvleg aldrig måtte have blevet så spændende.

– Vi spillede en rigtigt god 1. halvleg og var selvsagt meget tilfredse med at gå til pause foran med 2-0. Vi fik sagt til drengene, at de offensivt skulle fortsætte – dog med nogle små justeringer – samtidig med at vi skulle være grundige og gøre tingene færdige i defensiven. Der gik kun 12 minutter, og så var vi pludselig bagud, og det er bare fodbold i en nøddeskal.

– Vi lavede nogle store fejl i begyndelsen af 2. halvleg, og det blev vi straffet for. Men vi fik heldigvis samlet os selv op igen i en meget hektisk tjubang-kamp og vandt fortjent, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

Med tirsdagens sejr holder midtjyderne fortsat fast i 1. pladsen i landets bedste ungdomsrække.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

Næste opgave for de danske U19-mestre er en udekamp i Ådalen mod OB. Kampen spilles lørdag den 30. september med kampstart kl. 12.30.

FC Midtjylland U19 – Sønderjyske U19 6-4 (2-0)

38’ 1-0 Christian Jørgensen
45’ 2-0 Danìel Kristjànsson
52’ 2-1 Benjamin Opanovic
55’ 2-2 Benjamin Opanovic
57’ 2-3 Kristoffer Jørgensen
60’ 3-3 Alamara Djabi
75’ 4-3 Alamara Djabi
84’ 4-4 Tinus Olesen
88’ 5-4 Sander Evjen-Brostrøm
93’ 6-4 Danìel Kristjànsson

FCM U19: Nicholas Beetson – Mathis Konradsen, Karamoko Doumbia, Gustav Bjerge, Danìel Freyr Kristjànsson – Christian Jørgensen, Albert Lodberg, Jonathan Lindekilde – Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig, Malte Melin – Alamara Djabi (46’), Sander Evjen-Brostrøm (46’), Adam Andersen (63’), Simon Kristiansen (63’).