U19 sejrede i Ådalen

U19 drog lørdag over Lillebælt for at møde OB. Det endte med, at de ældste akademister tog alle tre point med hjem til Heden og samtidig cementerede topplaceringen i Danmarks bedste ungdomsrække.

01/10/23
Kasper Petersen

De danske U19-mestre skulle i går en tur til den fynske hovedstad til selvsamme sted, som de sidste sæson sikrede det tiende mesterskab. Og selvom der har været stor udskiftning i truppen, er der fortsat nogle gengangere fra sidste års triumf, heriblandt Julius Voldby og Malte Melin, som var med til at sørge for en perfekt midtjysk start i lørdagens opgør.

Efter ti minutters spil brød Malte Melin gennem til den fynske baglinje. Her fandt han Julius Voldby på bagerste stolpe med en glimrende ‘trivela’-aflevering, som kaptajn Voldby headede op i krogen.

Den gode midtjyske indledning på kampen aftog efter åbningsmålet, hvilket gav De Stribede tro på tingene. De ældste akademister hængte efter i presset samt andenboldene, og det var ret beset hjemmeholdet, der var det bedste hold i majoriteten af 1. halvleg.

I 2. halvleg var der heldigvis mere kontrol og dominans at spore i spillet hos gæsterne. Trænerteamet fik justeret på presset, og det smittede positivt af på de andre kampafgørende aspekter såsom kvalitet på bolden, duelstyrke og andenbolde.

Det fik FCM’erne valuta for med ti minutter igen, da Simon Kristiansen blev overløbet i værternes felt, hvilket resulterede i et straffespark til de sortklædte. Sparket fra 11-meterspletten tog Stanley Iheanacho sig stensikkert af, da han med største selvfølgelighed sparkede sit sjette sæsonmål i netmaskerne.

Bedst som man troede, at sejren ville blive kørt i hus uden problemer, blev midtjyderne reduceret til ti mand efter en stor misforståelse. Alamara Djabi havde været til behandling, og da han troede, han blev vinket ind på banen af linjedommeren, gik han ind fra baglinjen, hvilket resulterede i gult kort nummer to.

Allan K. Jepsen: Solid indsats

Men det ældste akademihold holdt OB fra nævneværdige chancer og sikrede dermed tre yderst vigtige point i det fynske. Cheftræner Allan K. Jepsen var tilfreds med præstationen, hvor særligt det første kvarter samt anden halvleg fortjente rosende ord.

– Vi startede godt ud, men derefter synes jeg, at OB var bedst i den sidste halve time af 1. halvleg. Vores presspil sad ikke, som det skulle, hvilket også var medvirkende til, at vi ikke fik kreeret de chancer, der normalt skal til. OB er et godt hold, og de er gode til at spolere det, vi gerne vil, så der skal også lyde cadeau til dem.

– Vi fik justeret på vores presspil og intensiteten i pausen og leverede så en fornuftig 2. halvleg, hvor vi egentlig føler, vi havde tingene under kontrol. Vi fik det her 2-0 mål, der gjorde os komfortable i slutminutterne, og samtidig holdt vi OB væk fra store chancer. Overordnet set en solid indsats, fortæller Allan K. Jepsen.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

Næste opgave for U19-mandskabet er på onsdag den 4. oktober, når holdet rejser til Portugal for at spille 1. runde af Youth League Domestic Champions Path. Her venter FC Famalicão kl. 16.00 dansk tid, inden der er returopgør på MCH Arena den 25. oktober kl. 14.00.

Odense Boldklub U19 – FC Midtjylland U19 0-2 (0-1)

10’ 0-1 Julius Voldby
80’ 0-2 Stanley Iheanacho

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Malte Melin, Adam Andersen, Gustav Bjerge, Daníel Freyr Kristjánsson – Alamara Djabi, Jonathan Lindekilde, Christian Jørgensen – Mikel Gogorza, Julis Voldby, Stanley Iheanacho – Sander Evjen-Brostrøm (45’), Mathis Konradsen (45’), Simon Kristiansen (68’), Karamoko Doumbia (90’).