Førsteholdet

Det bemærkede vi mod FCN

Søndag blev det til en 2-0-triumf over FC Nordsjælland i årets næstsidste hjemmekamp. Nedenfor kan du læse fem ting, vi særligt bemærkede i den fjerde ligasejr på stribe.

13/11/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Oliver Sørensen og Darío Osorio kom på måltavlen, da FC Midtjylland foran 9.320 tilskuere på MCH Arena udbyggede den flotte stime til ni ubesejrede ligakampe.

Men udover ovenstående, hvad kan vi så ellers hæfte os ved fra 2023’s næstsidste opgør på MCH Arena? Læs med nedenfor og bliv klogere på de 90 minutter – og mere til.

Tangering af en klubrekord

For ottende ligakamp i streg nettede FCM to gange. Det er blot anden gang i klubbens historie, at det er sket. Første gang var i marts 2011.

Det betyder også, at hvis Thomas Thomasbergs mandskab formår at score minimum to mål i den næste 3F Superligakamp, ude mod Silkeborg, vil det være ny klubrekord. Det opgør finder sted den 27. november på den anden side af landsholdspausen.

Buret blev holdt rent

Selvom holdet har scoret flittigt med mål på det seneste, er der noget, som har naget; den manglende evne til at holde eget bur rent.

Det skete dog søndag – og på særdeles sikker vis. Man formåede nemlig at holde modstanderen nede på 0,49 xG i en kamp, hvor FCN kun havde to skud på mål.

Dyk ned i alle statistikker fra FCM-FCN

– Virkelig vigtigt. Vi har arbejdet hårdt, og selvom vi har vundet på det seneste, har vi ikke formået at holde buret rent. Det kom i dag, så der er mange positive ting at tage med og bygge videre på, sagde en tilfreds Sverrir Ingi Ingason efter opgøret.

Oliver Sørensen fortsætter

Han er netop blevet kåret til Månedens Spiller i 3F Superliga for oktober. Her var begrundelsen blandt andet den tidligere akademists utrættelige løberiver, som nu havde fået tilsat en strejf af målfarlighed.

Den eliksir var igen på menuen søndag, da Oliver Sørensen efter 55 minutter leverede kampens helt store detalje med et veltimet spark fladt i det lange hjørne på Paulinhos høje indlæg.

Highlights: FCM v FCN 2-0

Sørensens fjerde ligamål i sæsonen. Til sammenligning havde han før 23/24-kampagnen blot leveret én scoring i 42 optrædener i 3F Superliga.

– Jeg arbejder hårdt hver dag og gør alt, hvad jeg kan. Det er rart at se, jeg er blevet afgørende og prikker nogle mål ind. Som hold står vi godt, og selvom vi sled med det i starten, har vi nu fået styr på tingene og er inde i en rigtig god stime. Målet er at tage seks point i årets sidste to kampe, sagde midtbanespilleren til FCM TV efter slutfløjt.

Dominans i luften

Luftdueller har været et af de parametre, hvor FCM særligt har domineret i denne sæson, og det var også tilfældet søndag.

I 59,1 procent af tilfældene endte hjemmeholdet ud som sejrherre, når de direkte dueller skulle afgøres i de højere luftlag.

Set over hele sæsonen, har man nu vundet 285 luftdueller – flere end noget andet hold i 3F Superliga. Den tætteste forfølger, AGF, står noteret for 50 færre.

Et blik mod Rom og Lissabon

Normalt indeholder alle fem punkter den netop afsluttede rundes FCM-kamp, men denne søndag blev der også kastet et par blikke mod Rom, da Lazio og Roma krydsede klinger i Derby della Capitale.

Et af Europas største rivalopgør i den italienske hovedstad – og så med FCM-islæt på begge mandskaber; Gustav Isaksen fra Roslev mod Rasmus Nissen Kristensen fra Brande.

Begge spillere startede på bænken, men en halv time før tid kom Gustav Isaksen på banen, og kort før slutfløjt blev det så også Rasmus ‘NK’s’ tur. Førstnævnte på kanten, sidstnævnte på backen, i en direkte duel.

Få timer efter kunne blikket flakke over på et nyt derby i en ny hovedstad – denne gang Derby de Lisboa i Portugal – hvor to andre tidligere akademister stod overfor hinanden; Casper Tengstedts Benfica vs. Ousmane Diomandes Sporting CP. Førstnævnte blev matchvinder i det 97. minut.

Så bliver det ikke meget større.