Førsteholdet

Optakt med Thomasberg og status på skadesfronten

Mandag venter årets sidste udekamp, når Silkeborg er modstanderen på JYSK Park. Cheftræner Thomas Thomasberg spår et opgør med masser af action og giver samtidig en status på skaderne i truppen.

26/11/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FC Midtjylland går ind til opgøret som ubesejret i ni ligakampe. De seneste fire er vundet, og otte gange i streg har man scoret minimum to mål.

Statistikkerne fortæller, at det er et formstærkt midtjysk mandskab, som mandag tager den halve times køretur til Silkeborg, hvor JYSK Park danner ramme om årets sidste udekamp.

– Vi glæder os til forhåbentligt at slutte efteråret godt af. Vi er inde i en god stime, og kommer nu op mod en modstander på deres kunstgræs, som har spillet rigtig godt i løbet af efteråret og været svære at slå. Det er en udfordring ligesom mange af de andre kampe, og den glæder vi os til og forbereder os på, så vi forhåbentlig kan få de tre point, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Det er selvfølgelig specielt, at vi i så mange kampe har scoret minimum to mål. Det er et tegn på, at der er nogle relationer, som er på plads, og noget kvalitet både kollektivt og individuelt. Henad efteråret har vi også produceret lidt mere end i starten, hvor vi snakkede om, at vores effektivitet ikke var god nok. Den er blevet bedre.

De seneste to udekampe i Silkeborg har været hektiske, med masser på spil og tre scoringer til hvert mandskab. Cheftræneren spår, at tilskuerne også i morgen kommer til at få noget for pengene.

– Silkeborg er generelt svære at holde fra scoringer, og jeg regner med, at hvis vi skal vinde, skal vi nok op på to mål. Selvfølgelig håber vi på at kunne holde dem fra fadet, men jeg regner med, det bliver en kamp med action og mål.

Til sidst roser Thomasberg den kulisse, han og holdet er blevet mødt af i løbet af efteråret. Hvad enten det har været en sen udekamp på Sjælland eller hjemme på MCH Arena, har fansene støttet holdet i tykt og tyndt.

– Det giver en ekstra energiudladning, når tribunerne er fyldte, og det har været fedt at opleve hele efteråret. Det lyder til, at vi bliver mange igen i Silkeborg, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at fylde vores eget stadion mod Viborg. Det giver noget ekstra krydderi, tænding og intensitet i kampene, som vi skal bruge på den rigtige måde.

Status i truppen

Til sidst giver cheftræneren en skadesopdatering på Emiliano Martínez, Jonas Lössl og Joel Andersson, som har siddet ude det seneste stykke tid, men alle været på træningsbanen i løbet af ugen.

– Emiliano har kun været med omkring nogle småspil, så han er hvert fald ikke aktuel på mandag. Lössl har trænet med de sidste dage og er aktuel til kampen, men er han klar, bliver det på bænken. Vi har allerede besluttet, at Fraisl kommer til at stå.

– Joel er rent faktisk også aktuel til en bænkplads, og det passer fint i forhold til, at vi mangler Adam (Gabriel, red.), som er ude med skade, siger Thomas Thomasberg.

Mads Bech: Vi træner godt og er klar

Køb billet til mandagens awayafsnit