Førsteholdet

– Alle på holdet gør en forskel

Kristoffer Olsson roser holdets udvikling gennem efteråret, der i går kulminerede med en overvintring på 1. pladsen i 3F Superliga.

05/12/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Med en 5-1-sejr i Det Midtjyske Derby lukkede og slukkede FC Midtjylland mandag aften efterårssæsonen i 3F Superliga. Sejren betyder også, at midtjyderne overvintrer på 1. pladsen i landets bedste fodboldrække.

Kristoffer Olsson, som styrede midtbanen og stod bag assisten til Cho Gue-sungs 4-1-scoring, var en tilfreds mand efter slutfløjt.

– 1. halvleg var en typisk derby-kamp med mange dueller. Vi havde stadigvæk chancer, men kom lidt på mellemhånd i presset. I 2. halvleg spillede vi super godt, var effektive og stod godt både defensivt og offensivt. Man kan altid gøre det bedre, men 5-1 i et derby, og vi ligger nr. 1, så vi skal være tilfredse, siger midtbanekreatøren og pointerer:

– Men både individuelt og som hold kan vi gøre ting endnu bedre.

Det har været et efterår på godt og ondt. Indledningen på sæsonen bød på ni point i fire ligakampe, sidenhen nogle sene pointtab og et europæisk exit i playoffrunden til Conference League. Til slut har holdet blæst al modstand af banen og lukker året med seks ligasejre på stribe og 11 som ubesejrede.

– Der er mange årsager bag vores udvikling, og det er svært at pege én ting ud. Fremfor alt har vi som hold fået mange nye spillere, og det tager tid at få dem ind. Jeg tror, alle føler sig som en del af holdet, og dem, der kommer ind for bænken, gør en forskel. Det så vi senest mod Silkeborg og også i går. Modstanderne har respekt for, at vi har spillere fra bænken, der kan ændre kampen, hvis ikke vi spiller godt.

– Der har været meget fokus på, at vi er røget ud af Europa og fået tid til at træne. Noget af det er sandt, men derudover bygger gode resultater også selvtillid. Man får lidt respekt, når man er i toppen, og man kan måske allerede hente nogle procenter ved kampstart.

– Vi er bedre stillet nu, og vi har fundet tilbage til vores DNA, og sådan som Midtjylland altid har fungeret, hvor vi er fysisk stærke og løber meget, siger den svenske landsholdsspiller.

Nu venter vinterpausen, men ville du egentlig nærmest gerne have fortsat med at spille fremfor at gå på ferie?

– Ja, faktisk.

– Jeg har ikke haft det sådan tidligere, men jeg føler, vi kan spille på torsdag igen. Men det er sådan, det er. Det er også en fed følelse at gå på ferie og se os ligge nummer et, fortæller Kristoffer Olsson.