Førsteholdet

Fine offensive takter i sejr på svensk grund

Torsdag hentede FC Midtjylland opstartens første testsejr, da de svenske bronzevindere fra BK Häcken blev slået på eget græs med 2-4.

25/01/24
Christian Rothausen

Dagens testkamp, der bød på 4 x 27,5 minuts fodbold – 110 minutter i alt – gav ikke bare masser af brugbar spilletid til hele FCM-truppen. Den bød også på opstartens første sejr.

Startopstillingerne til de to halvlege

FCM kom godt ud af starthullerne, og efter tre minutter sparkede Aral Simsir åbningsmålet i nettet. Den 21-årige tekniker modtog en nedfaldsbold i feltet efter hjørnespark, tog herefter et par skarpe træk, inden han sparkede kuglen fladt forbi Peter Abrahamsson i Häcken-målet.

De svenske værter udlignede i det 13. minut. Romeo Amane kom i boldbesiddelsen på kanten af feltet, og med et flot spark placerede han kuglen over i det lange hjørne.

Herefter fulgte en periode med gul dominans, og ti minutter efter det udlignende mål scorede Häcken på ny. Et forsøg fra distancen tvang Martin Fraisl til at give en retur, som højrekant Amor Layouni nemt kunne sparke ind.

I en målrig testkamp udlignede FCM et stykke tid senere. Aral Simsir – som forinden havde brændt en stor chance på oplæg af Victor Lind – var denne gang sikkerheden selv. På vanlig vis tog den tidligere akademispiller et træk ind i banen og svingede kuglen højt over i det lange hjørne, uden chance for Peter Abrahamsson i buret. En flot, flot scoring til 2-2.

Flere mål indtraf ikke, før de to mandskaber skiftede stort ud forud for de sidste 55 minutter.

Trods flere store chancer i begyndelsen af kampens fase to, ville bolden ikke ind. Både Iver Fossum, Stanley Iheanacho og Valdemar Byskov havde gode muligheder.

De to sidstnævnte var igen i rampelyset i det 69. minut via flot et-to-spil. Bolden endte hos Stanley Iheanacho i feltet, og denne gang fejlede effektiviteten ikke noget; den nigerianske angriber sparkede tørt læderet i netmaskerne til 2-3.

Kort før tid lukkede og slukkede FCM, da indskiftede Isa Musa satte indersiden på en retur efter langskud fra Emiliano Martínez.

Dermed blev slutresultatet 2-4 til gæsterne, der nu kan se frem til et par dage på træningsbanen, inden FC Fredericia er næste testmodstander tirsdag den 30. januar kl. 13.00 på Ikast Stadion.

BK Häcken 2–4 FC Midtjylland (2-2)

3′ 0-1 Aral Simsir
13′ 1-1 Romeo Amane
23′ 2-1 Amor Layouni
41′ 2-2 Aral Simsir
69′ 2-3 Stanley Iheanacho
104′ 2-4 Isa Musa