Klubben

To timers kørsel er ingen hindring: Kaja misser aldrig en kamp på MCH Arena

Kaja Kristensen har ikke misset en hjemmekamp i flere år. Det har skabt utallige store minder – men mindst lige så mange timer på landevejen til og fra sit hjem i Thyholm. Sammen med sine to børn har hun fundet et unikt fællesskab i de midtjyske fankredse.

22/03/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Divisionsforeningen og 3F Superliga har igen i år lanceret en konkurrence, som hylder de mange tusinde fodboldfans, der hver eneste uge viser loyalitet, kærlighed og passion for deres hjerteklub. Hver 3F Superligaklub indstiller en kandidat til konkurrencen, hvor en nedsat komité efterfølgende vil kåre Årets Fan.

Med sin faste plads på C.C.-stemningstribunen kan du være sikker på, at Kaja Kristensen står klar til at støtte FC Midtjylland til hver eneste hjemmekamp.

Faktisk har hun ikke misset én eneste de seneste tre år.

– Vi var til vores første kamp i 2017, hvor mine børn var syv og otte år gamle. Der var vi på C.C.-tribunen, og så har vi været der lige siden. I 2021 fik jeg så sæsonkort, og lige siden har jeg ikke misset en eneste hjemmekamp.

Læg dertil, at Kaja Kristensen, som til dagligt arbejder som pædagogisk assistent i en børnehave, har mere end en time fra sit hjem i Thyholm til MCH Arena. De i alt to timers kørsel frem og tilbage har ikke forhindret hende at tage turen hver eneste gang sammen med sine to børn, der er mindst lige så forgabt i FCM.

– Det startede med, at mine børn startede op til fodbold i den lokale klub, Thyholm IF. Der var flere hernede, som var fans af FC Midtjylland, og vi var solgt fra den første kamp, vi var afsted.

– Stemningen dernede og de andre fans… Vi kendte ikke nogen første gang, men nu kan vi sige, det er vores anden familie, vi skal ned til, når vi skal se FC Midtjylland. Det er de samme, vi står med og snakker, med hver eneste gang.

– Der er nogle, jeg ikke en gang kan navnet på endnu, men alligevel føler jeg, at jeg kender dem. Vi har det samme udgangspunkt; vi elsker at se fodbold og den stemning, der er.

– Man kan roligt sige, at vi planlægger vores uge efter, at der er fodbold, lyder det med et smil.

Har udbredt kendskabet

Da Kaja Kristensen og hendes to børn startede med at stå på C.C.-tribunen, kendte de ingen. Nu er omgangskredsen stor, og indimellem lykkes det også at få venner med fra Thyholm, som normalt ikke besøger MCH Arena.

– Nogle fra mine børns klasse er begyndt at tage deres børn med ind og se FC Midtjylland, fordi vi har haft nogle af dem med inde til nogle kampe. De er taget hjem og fortalt, hvor fedt, det er, og så har de fået lokket deres forældre med.

Når Kaja, som også jævnligt er til udekampe, skal beskrive sit fanskab med en anekdote, falder den blot en måned tilbage til forårsåbneren i Brøndby.

– Jeg blev opereret i min fod i januar måned, og min søn fortalte mig, at han simpelthen så gerne ville til Brøndby og se holdet spille. Jeg tænkte, “hvad gør jeg lige?” Jeg gik med en stor walker-støvle helt op til mit knæ, men selvfølgelig skulle vi da til Brøndby. Så vi hoppede i Black Wolves-bussen, og så lykkedes det minsandten alligevel.

– Børnene går jo i skole, men vi er til alle de udekampe, vi kan, hvis det ikke bliver for sent på for eksempel en søndag aften.

– De fortjener at vinde guld

Som en fan, der følger FC Midtjylland i tykt og tyndt, er den nuværende periode særdeles spændende med udsigten til ti sæsondefinerende kampe i Mesterskabsspillet.

– Holdet har gennemgået en kæmpe udvikling, og de har virkelig gjort det godt. De fortjener helt sikkert at vinde guldet, siger Kaja Kristensen, som ser en stor stjerne i flere af holdets spillere, men dog særligt med et godt øje til udlejede Edward Chilufya.

En fodboldklub er ingenting uden dens fans. Derfor skal der lyde et kæmpe tak fra FC Midtjylland til Kaja Kristensen – og alle de andre som uge ud, uge ind, støtter holdet fra lægterne.