Klubben

3F Fanzonen åbner til sæsonens sidste hjemmekamp

På søndag – til sæsonens sidste hjemmekamp – åbner vi den nye fanzone. Det sker i et samarbejde med fagforeningen 3F, der bliver navnesponsor for de nye rammer.

22/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I 2021 præsenterede FC Midtjylland sin Vision 2025. Herunder indgik det, at man, med afsæt i ambitionen om 10.000 tilskuere i gennemsnit på MCH Arena til hver hjemmekamp, ønsker at skabe en ekstraordinær, overdækket fanzone.

Denne står nu klar, når Silkeborg IF kommer på besøg i sæsonens sidste kamp på søndag kl. 17.00. Et opgør, hvor FCM potentielt kan sikre sit fjerde mesterskab i historien.

– 3F er glade for at bidrage til fanscenen i Danmark. Vi ønsker hele tiden at være med til at sætte nye standarder for oplevelserne i 3F Superliga, og derfor er vi stolte over at være navnesponsor på den nye fanzone i FC Midtjylland, som vi er sikre på kommer til at højne helhedsoplevelsen af at gå til fodbold på MCH Arena, udtaler Thomas Hundsbæk, kommunikationschef hos fagforeningen 3F.

For at markere åbningen af den nye fanzone tilbyder 3F gratis drikke hele den første time på åbningsdagen. På den måde får fansene en god start på sæsonens sidste kamp og en fantastisk start på de nye rammer.

Bliv klogere på rammerne i den nye fanzone

– Når fansene mødes inden kampene på MCH Arena, varmer de op sammen og nyder fællesskabet. Nøjagtigt på samme måde som vores spillere. De mødes også, varmer op sammen og bliver klar til at kæmpe for trøjen. Det kalder vi for ‘Calesco’, som er latin for “warm up, heat up”, siger marketing- & supportdirektør i FC Midtjylland, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– Vores fanzone er ikke traditionel, vi vil mere. Vi vil dyrke fællesskabet på tværs af alle slags fans. I sidste ende fordi vi tror på, at sammenhold er det ultimative hold, du kan stille med.

3F Fanzonen er en 3.000 kvadratmeter overdækket fanzone samt et tilsvarende stort areal under åben himmel, der blandt andet giver FC Midtjylland mulighed for at lave flere forskellige og gennemførte events på kampdage.

– Den nye fanzone giver os mulighed for at skabe en fest, som vi ikke har kunnet før. Der er en 40 kvadratmeter storskærm med dertilhørende scene, streetfood og et øget udvalg af drikkevarer, der favner alle typer af fans, siger Project & Event Coordinator i FC Midtjylland, Tiffanie Thostrup, og fortsætter:

– Fansene kan forvente et sted, hvor der er tænkt på at omfavne alle vores fans og gæster. Derfor vil der både være noget for familier, børn, de fodboldglade, og dem som måske ikke just er fodboldinteresseret, men også er med. 3F Fanzonen bliver et sted, hvor der er plads til alle.

I konstant udvikling

Nogle af tiltagene i 3F Fanzonen bliver blandt andet et nyt klubhus til den officielle FC Midtjylland-fanklub, Black Wolves, samt et salgsted af FCM-merchandise som supplement til den nye store FCM-shop, der åbner senere på sommeren.

FC Midtjylland bygger ny eksklusiv fanshop

– Når vores fans og gæster vender retur efter sommeren, vil der være sket yderligere tiltag. Fanzonen vil blive ved med at udvikle sig, og dermed vil der hele tiden være nye ting at opleve, når man kommer på besøg, fortæller Tiffanie Thostrup og nævner blandt andet et ‘mini MCH Arena’, hvor FCM Klubsamarbejdet kan afholde turneringer for de mange samarbejdsklubber i forbindelse med FCM’s hjemmekampe.

– Der er rigtig mange, som har udvist interesse og stillet nysgerrige spørgsmål, og nu er vi endelig klar til at åbne op for de nye rammer til vores mange forventningsfulde fans. Vi glæder os, udtaler Preben Rokkjær.

En 100 procent færdig fanzone vil ikke stå klar søndag. I stedet åbnes der op for de nye rammer, som de er nu, mens der løbende vil blive tilføjet visuelle elementer såsom udsmykning i samarbejde med nogle af fanzonens aktører, herunder Black Wolves.

Åbningen af fanzonen er det sidste af de tre strategiske byggeprojekter, der blev præsenteret i forbindelse med Vision 2025. Dream99 blev indviet i sommeren 2023, mens Premium Lounge by &Tradition blev taget i brug den 1. marts 2024, og nu følger altså 3F Fanzonen.

Vi følger op med det fulde program for søndagens åbningsdag senere på ugen, der bliver skudt i gang fra kl. 13.00 med forskellige indslag. Der arbejdes i øjeblikket benhårdt på at gøre de sidste detaljer klar til åbningen.