Førsteholdet

Thomasberg: Det er ikke slut endnu

Thomas Thomasberg sætter ord på den hektiske deler på Right to Dream Park, hvor cheftræneren melder klart ud: Alt kan ske i sidste spillerunde.

20/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det var en våd klud i ansigtet, da man mandag måtte nøjes med et uafgjort resultat i Farum. Selvom FCM kom bagud hele 3-0 undervejs i 1. halvleg, fik man reduceret to gange før pausefløjt, og i 2. halvleg var Aral Simsir et stolpeskud fra at sende gæsterne foran 3-4.

Aftenens resultat betyder, at det ikke er i egne hænder, hvorvidt guldet ender i det midtjyske efter sidste spillerunde på søndag. Ikke desto mindre taler cheftræner Thomas Thomasberg med klare ord; det er ikke slut endnu.

– Selvfølgelig er vi vildt skuffede. Jeg ved, at Nordsjælland også havde chancer, men vi sidder med en følelse af, at 3-4-scoringen lå og ventede, siger han og fortsætter:

– De mål, de får, skal vi kunne forsvare bedre. Vi havde brug for en sejr for at kunne afgøre det selv, men jeg må også tage hatten af for drengene. Den mentalitet, at komme tilbage herovre efter at have været nede 3-0, det er stærkt. Vi spillede noget fint fodbold krydret med nogle dødbolde, hvor vi var farlige.

– Jeg er skuffet lige nu. Når jeg kigger på vores indsats og det, vi smed i kampen, er der nogle ting defensivt, vi skal gøre bedre, men det spillemæssige og mentaliteten er godkendt.

– Vi tror stadig på det. Alt kan stadig ske i den her Superliga, så vi skal gøre arbejdet færdigt på søndag og vinde vores kamp, og så må vi se, om det er nok, siger Thomas Thomasberg med henvisning til den sidste spillerunde, hvor samtlige hold i Mesterskabsspillet skal i ilden kl. 17.00.

Vinder FC Midtjylland søndag over Silkeborg, vil man være sikker på minimum sølvmedaljer og europæisk fodbold til næste sæson. Taber Brøndby point til AGF, vil en FCM-sejr være lig med guldmedaljer om halsen.

Spændingen er med andre ord fortsat intakt.