Akademiet

Terborg Tournament endte med bronze – nu venter guldkamp i Esbjerg

Efter en intens weekend med seks kampe på tre dage kunne U19-drengene rejse fra Holland som det tredjebedste hold. Nu venter den sidste kamp i ligaen, hvor man med et point i lørdagens opgør mod Esbjerg fB vil blive kronet som mestre.

30/05/24
Nikoline Dahl
Foto: Daniel Stentz

Det handlede om at være klar fra start, da U19-holdet i weekenden deltog ved Terborg Tournament, hvor hver kamp kun varede 40 min. Her bød menuen på to kampe både fredag og lørdag, inden turneringen søndag blev afsluttet med semifinaler, finale og placeringskampe.

U19 sigter efter hollandsk succes

Efter to sejre, en uafgjort og et nederlag stod det klart, at Allan K. Jepsens tropper blev nummer to i sin pulje. Dermed var de videre til semifinalen, hvor det brasilianske hold, Fluminense, ventede. Det blev en tæt affære, hvor en enkelt chance til sydamerikanerne blev afgørende for resultatet, der endte 0-1.

På trods af kampens udfald, havde midtjyderne flere gode chancer, som ikke blev udnyttet, hvilket ærgrer cheftræner Allan K. Jepsen.

– Vi er skuffede over, at det ikke blev til mere. Jeg er sikker på, at hvis vi havde spillet på bare 90 procent i alle vores kampe, kunne vi have vundet turneringen, men vi får ikke udnyttet vores chancer. Turneringens format gør også, at kampene går utrolig stærkt, så du skal være klar fra start. I ligaen er vi vant til, at hvis vi kommer tidligt bagud, har vi god tid til at komme tilbage igen, men det var ikke tilfældet her. Hvis du først dummer dig, er det svært at komme tilbage.

– Set over hele turneringen synes jeg, at niveauet for alle hold, inklusiv os selv, var meget både og. Vi har mindre gode kampe, men vi leverer også virkelig stærke præstationer. Jeg synes for eksempel, at det viser karakter, at vi får det huk i semifinalen, og at vi på så kort tid efter vinder bronze mod et hold, som vi tabte til i puljen. Der var drengene meget professionelle.

Bronzekampen blev vundet 1-0 over hollandske SC Heerenveen på et direkte frisparksmål af midtbanespilleren Christian Jørgensen. Opgøret blev en god revanche for de ældste akademister, der tidligere i turneringen havde tabt 1-4 til hollænderne.

God læring for spillerne

Foruden bronze tager U19-spillerne også god læring og erfaring med hjem til det midtjyske. Den intense turneringsform med korte kampe, hvor få minutter eller situationer er afgørende, kan lære drengene, at de skal udnytte de muligheder, de får, forklarer cheftræneren.

– Det er meget godt for drengene at være med i sådan en turnering, hvor det hele går stærkt, og hvor hver fejl kan koste. De lærer, at det handler om at udnytte de chancer, man får, for ellers udnytter de andre hold deres chancer.

– Hvis man kigger lidt på det fra helikopterperspektiv, kan man også sammenligne det med deres fodboldkarriere generelt. Her går det hele jo også meget stærkt, så hvis de ikke tager de muligheder, de får, er der nogle andre, som gør det. Så på det plan har turneringen været en god læring for drengene.

Sidste kamp skal sikre guldet

Efter en lang sæson med mange kampe og udenlandske turneringer, resterer der nu kun en kamp for de ældste akademister. Opgøret spilles på udebane mod Esbjerg fB, hvor ét point vil være nok til at følge førsteholdets eksempel og bringe guldet hjem til det midtjyske.

Kampens betydning gør, at det er et forventningsfuldt hold, der lørdag går på banen med stor tro på tingene, understreger Allan K. Jepsen.

– Vi glæder os til kampen, hvor vi heldigvis selv kan afgøre det hele. Jeg er rolig og tror på, at det nok skal gå, hvis vi går ud og gør de ting, som vi har gjort så godt før. Vi er gode med og uden bold, og så er vi stabile. Vi har haft en enkelt dårlig kamp, men ellers har vi leveret stabile præstationer gennem hele foråret. Så jeg tror på, at den kultur, vi har bygget op gennem dagligdagen hele sæsonen, kan kulminere på lørdag.

– Drengene har selvfølgelig kriller i maven, og det er sådan, det skal være. Det handler så bare om, at de får brugt den her kriller i maven på en konstruktiv måde, så de kommer ud og angriber kampen, som vi har gjort før.

Kampen spilles på TESS Arena i Esbjerg på lørdag kl. 13.00.