Førsteholdet

Fodbolddirektør Peter Sand: Vi skal bygge på

Fodbolddirektør Peter Sand sætter ord på 2023/24's vilde afslutning, ligesom han ser frem mod den kommende sæson, hvor ambitionen igen er europæisk gruppespil og guldmedaljer i 3F Superliga.

20/06/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Den 11. januar blev Peter Sand præsenteret som ny fodbolddirektør i FC Midtjylland. Efter mere end et årti i det civile erhvervsliv, har det seneste halve år budt på vilde oplevelser for den tidligere topspiller, der nyder sit nye virke.

– Jeg har i den grad mærket, hvordan fodbold også er følelser via en vanvittig Superliga-halvsæson. Jeg har nydt at være tilbage i klubben med hele den store forretning, fodbold er, og måden vi gør tingene på i FC Midtjylland.

– At vi ender med at vinde det danske mesterskab, har været et stort eventyr, når man tænker et år tilbage og samtidig har Kristoffer i tankerne. Jeg har haft en stejl læringskurve; at komme fra erhvervslivet og nu at skulle omsætte det til en fodboldkontekst, men heldigvis har jeg mange dygtige folk, der har hjulpet mig, fortæller Peter Sand.

Betydningen af europæisk fodbold

Den førnævnte 2023/24-sæson, der som bekendt sluttede med FCM øverst i tabellen, gør, at sandsynligheden for endnu et europæisk gruppespil har fået et boost.

Forud venter nemlig 2. kvalifikationsrunde i Champions League, hvor blot én samlet sejr vil sikre minimum Conference League-gruppespil. To sejre vil betyde Europa League, mens tre kvalifikationssejre er lig med det forjættede Champions League-land.

Overblik: Vejen til Europa

– Det betyder meget. I vores strategi og ambitionsniveau ser vi os selv som en international klub med alt, hvad det indebærer, herunder at spille europæisk fodbold kontinuerligt. Nu ligger vi godt til at nå endnu et gruppespil, og det er også det, vi har gearet forretningen til. Det er noget, vi går efter hvert eneste år; at komme ud og vise os frem på den store scene, siger Peter Sand.

Den sportslige ledelse kigger nu ind i, hvordan truppen skal justeres for at kunne bygge yderligere på til den kommende sæson.

– Vores trup skal både besidde høj kvalitet og stærk bredde i et efterår, hvor vi forventer at skulle spille kampe hver tredje eller fjerde dag. I sidste sæson havde vi en bred trup, og trænerteamet var dygtige til at rotere og sørge for, at spillere fra bænken gjorde en forskel. Når vi spiller internationalt, bliver dynamikkerne nok endnu mere, at vi ændrer holdet fra gang til gang, og det gør naturligvis, at vi skal kigge ind i antal i spillertruppen.

– Den trup, der er blevet dansk mester, tror og forventer vi kan blive endnu bedre. Der er dygtige unge spillere, som fortsat skal bygge på, ligesom det fortsat er en ny trup. Men derudover skal vi kigge på, hvordan vi kan forstærke os i alle kæder, så vi får et slagkraftigt hold, ikke bare i Superligaen men også europæisk.

Store investeringer og tilskuerfremgang

I 2023/24 har FCM realiseret alle sine tre strategiske byggerprojekter, der blev præsenteret i forbindelse med Vision 2025. Dream99 blev indviet i sommeren 2023, mens Premium Lounge by &Tradition blev taget i brug den 1. marts 2024, og til sæsonens sidste hjemmekamp fulgte 3F Fanzonen.

Derudover står den nye store FCM-fanshop klar til den nye sæson.

FC Midtjylland bygger ny eksklusiv fanshop

– Det er nogle store investeringer inden for kort tid. Vi er slet ikke færdige, og vi kigger videre ind i vores investeringer i forhold til, hvordan vi hele tiden kan forbedre den infrastruktur og de faciliteter, der skal være med til at indfri vores målsætninger. Vi kigger meget på os selv, ikke vores konkurrenter, og vi har al mulig grund til at være enormt stolte af det, der er blevet skabt, siger Peter Sand.

Til slut hæfter fodbolddirektøren sig ved en flot sæson på lægterne, hvor FCM brød sin tilskuerrekord med et snit på 9.952. Kun 48 fra at realisere en anden målsætning i Vision 2025 om 10.000 tilskuere i snit på MCH Arena.

– Der er kommet flere og flere tilskuere til, men det, jeg hæfter mig mest ved, er stemningen. Den har været enestående, og det, vi skabte i foråret, vidner om en opadgående kurve. Stemningen giver en positiv spiral, og det gør, at det bliver endnu federe at gå til fodbold på MCH Arena, så der skal lyde en stor ros til fansene for deres dedikerede indsats.

– Vi blev på et møde tidligere på sæsonen, sammen med vores SLO-team og repræsentanter fra fan-miljøet, enige om en række tiltag, som skulle rykke os tættere sammen. Det har været en god oplevelse at se, hvordan vi på tværs af klubben kan trække i samme retning, lyder det afsluttende fra Peter Sand.