Førsteholdet

Lodberg: Et vigtigt afsæt til træningslejren

Assistenttræner Niels Lodberg ser perspektiver i den flotte sejr over AGF, der kan bruges som springbræt til næste uges træningslejr i Østrig, hvor særligt relationerne er i fokus.

05/07/24
Jesper Hvid
Foto: Augustine Akena

Efter 120 minutters fodbold kunne FCM i går nyde en sejr over AGF. Det midtjyske mandskab vandt kampen med hele 4-0.

Testkamp nummer to for midtjyderne i sæsonopstarten gav mulighed for, at trænerstaben kunne se flere spillere i aktion og give spilleminutter til størstedelen af den kampdygtige trup.

4-0-sejr over AGF i opstartens anden testkamp

Niels Lodberg ser tilbage på et opgør, hvor offensiven lavede mål, og flere spillere fik gode minutter i benene.

– Jeg synes, det var en rigtig fin kamp. Vi fik set en masse spillere, hvor mange af dem fik 60 minutter i benene. Så det var en god træningskamp, og det var fedt at få lavet en del mål. Alt i alt en fin kamp.

Den tidligere forsvarsspiller udpeger særligt én ting fra sejren.

– Det var en taktisk kamp til at starte med, og holdene skulle lige se hinanden an. Det var en fysisk 1. halvleg, hvor dødbolde og presspil havde stor fokus fra begge hold. Men i pausen kiggede vi på tallene og kunne konstatere, at Elías (Ólafsson, red.) havde haft én redning. Langt hen ad vejen synes vi, at vi var i kontrol defensivt. Set over hele kampen er vi tilfredse med den defensive stabilitet, vi viser, fortæller Niels Lodberg.

Udvikling af relationer i Østrig

I næste uge venter en tur til Østrig, hvor den midtjyske førsteholdstrup er på træningslejr. Turen er sidste led i opstartsprogrammet, inden det går løs i 3F Superliga den 19. juli.

– Spillerne er inde i en periode, hvor der både er kampe og hård træning, så det er vigtigt at få doseret. I dagens kamp gik spillere fra 45 minutter til at spille 60, hvilket viser de små skridt, truppen tager hen imod at ramme topformen. Vores spillere viser overskud og er et godt sted, inden vi skal afsted på træningslejr.

– Generelt er alt godt frem mod træningslejren, og vi er et fornuftigt sted i det store hele. Nu glæder vi os til at komme ned og give den endnu mere gas i Østrig, både med at spille kampe, men også med fokus på træningspas og særligt relationerne på og udenfor banen.

– Det er vigtigt for os at udvikle på relationerne. Det er det i forhold til vores familieklub-koncept. Vi var afsted på en tur i Danmark her i weekenden, hvilket alt sammen var, og er, med til at rykke os et skridt i den rigtige retning. Derfor hjælper en træningslejr både med spillet på banen, men ikke mindst også udenfor kridtstregerne. Det ser vi frem til.

Den kommende tur til Østrig bliver også en mulighed for at finpudse og gå i dybden med de spillemæssige aspekter.

– Helt generelt vil vi gerne udvikle os endnu mere spillemæssigt, så i Østrig har vi tiden til at nørde de små detaljer. Det kan for eksempel være at gå helt i dybden med vores standarder.

Efter turen til Østrig går det for alvor løs for holdet, der i efteråret skal balancere Champions League-kvalifikation med 3F Superliga. Det betyder mange kampe på kort tid i det midtjyske kampprogram.

– Vi kommer til at spille mange kampe i denne sæson, og det er helt sikkert en del af overvejelserne i vores optaktsprogram. Vi skal sørge for, at spillerne er klar til turneringskampene, uden at de går over deres “limit”. Det er en balancegang i forhold til at have styr på truppen. Heldigvis har vi mange gode og dygtige eksperter ansat, så vi er sikre på, at der er styr på den del, afslutter Lodberg.

Se alle FCM’s kampe fra Østrig

På søndag tager spillertruppen afsted til Kaprun i det østrigske. Her venter tre træningskampe i form af et møde med tyske Schalke 04 onsdag den 10. juli kl. 18.00 samt et dobbeltopgør mod de østrigske mestre SK Sturm Graz lørdag den 13. juli kl. 11.30 og 14.30.

Alle kampene kan – i samarbejde med Arbejdernes Landsbank og Eleiko – streames kvit og frit via fcm.dk.