Førsteholdet

– Vi glæder os, fortæller Thomasberg i stor sæsonoptakt

Opstartens fokus har blandt andet været på at blive endnu bedre til det, man lykkedes med i sidste sæson.

19/07/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Fredag skydes det hele i gang, når FC Midtjylland gæster Ceres Park i Aarhus til sæsonåbneren af 3F Superliga. Det betyder samtidig, at der kan ses tilbage på en veloverstået pre-season.

– Som udgangspunkt er det altid svært at gætte, hvordan en opstart har været, før vi starter ud. Fornemmelsen er, at vi er kommet godt igennem det, selvom vi har haft en del afsted på landsholdsopgaver og stadig mangler Emiliano (Martínez, red.), inden vi er fuldtallige, siger Thomasberg og fortsætter:

– Vi har trænet på et godt niveau og fået spillerne i den fysiske forfatning, man skal være i nu. Derudover har vi fået rystet nogle nye folk ind i gruppen og afsluttet det hele med en træningslejr. Vi er der, hvor vi bør og skal være, og vi glæder os til en masse kampe inden for en kort periode.

Et af fokuspunkterne forud for den nye sæson har været at blive endnu bedre til de ting, der bragte det danske mesterskab tilbage på heden i fjor.

– En af måderne, man kan gøre det på, er i forhold til, hvordan man sammensætter et hold og en trup. Vi var rigtig glade for den trup, vi havde sidste år, der leverede et fantastisk stykke arbejde. Men vi stiler hele tiden efter nye mål og endnu bedre præstationer, siger Thomasberg og fortsætter:

– Det andet er, at vi går ud og træner det, laver øvelser og guider spillerne efter de parametre, vi har været dygtige på – og måske de bedste i rækken. Det vil vi blive ved med at være, og gerne endnu bedre.

– Intensitet i spillet er en nøgle i den måde, vi udvælger spillere på. Der skal løbes mange meter – og gerne i rigtig høj fart. Vi ved, at dødboldene er en faktor, vi altid vil vægte højt. Vi skal have spillere, der kan noget på egen hånd, det træner og øver vi dem i, og giver dem en frihed til at udfolde. I vores presspil og defensiv skal vi spille med en agressivitet og power, der gør, at når man sidder ude på tribunen, kan man mærke, vi er tilstede og på.

Til Aarhus med gode minder

Morgendagens modstander, AGF, er garant for tætte, nervepirrende dyster, og Thomas Thomasberg forventer endnu et hårdt slag om de tre point.

– Der er noget intensitet, fysik og duelstyrke i begge hold. Det bliver også et aspekt i morgen. Vi skal have sat vores offensive spillere i gunstige, kampafgørende situationer og forsvare os godt imod det, de gør.

– Samtidig er det to systemer sat op overfor hinanden; en 4-4-2 overfor en 5-3-2. Så der er nogle ting rent taktisk, hvor vi skal sætte deres gode ting ud af spillet og bringe vores egne i spil.

– Vi tager til Aarhus med gode minder i bagagen. 2-3-kampen med det sidste øjebliks-mål er jo et af de momenter, som var med til at definere sidste sæson.

Cheftræneren glæder sig over den fortsat imponerende opbakning til de danske mestre, der indleder den nye sæson med et fyldt udebaneafsnit.

– 1.500 fans midt i ferietiden. Det er fedt at mærke opbakningen, og den glæder vi os til og håber, at vi kan betale tilbage med en sejr og en god præstation, siger den 49-årige cheftræner.

Cho fortsat fraværende

Cho Gue-sung har haft en komplikation efter sin operation, hvilket desværre forlænger hans genoptræningsperiode og vil holde ham ude længere end først forventet.

Skaden til den sydkoreanske angriber ærgrer naturligvis Thomas Thomasberg. Glædeligt er det dog, at den polske målscorer, Adam Buksa, er landet i det midtjyske og i gang med sin første træningsuge som FCM’er.

– Der er ikke ret mange spillere, der er helt ens, og det er Buksa og Cho heller ikke. Når Buksa spiller, skal vi spille ham god til det, han kan. Og selvom der er forskelle, er han hentet ind til den måde, vi vil spille fodbold på.

– Chos løbevillighed og arbejdsindsats er beundringsværdig. Det er svært at forvente, at der er andre, som kan kopiere den, selvom Buksa også gerne vil arbejde hårdt, og presspillet forbliver et vigtigt aspekt i vores udtryk. Buksa er dygtig i feltet, og vi skal have sat ham i scene, hvor han er farligst, fordi så kommer han til at lave mange mål, lyder afslutningsreplikken.

Der er kampstart fredag aften kl. 18.00 i Aarhus.

Den mest scorende teenager i Europa: Her er historien om Franculino