Sponsoreret

Stort fokus på at udvikle klubbens medarbejdere

Udvikling af talenter er et hovedanliggende i FC Midtjylland, både på og udenfor banen. I et samarbejde med konsulenthuset doubleyou investeres der i videreuddannelse af personale, således egne talenter forbliver toneangivende i klubbens udvikling.

26/08/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

I FC Midtjylland er det afgørende at udvikle mennesker. Det gælder, når det kommer til at skabe morgendagens stjerner på fodboldbanen, men det er i lige så høj grad vigtigt, at medarbejderne i organisationen udvikles og uddannes – individuelt og som team.

I samarbejde det danske konsulenthus, doubleyou, har FCM engageret sig i et uddannelsesforløb med henblik på at skabe endnu stærkere ledere i deres respektive roller.

“Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god”

Tovholder på projektet er den tidligere akademichef og nyudnævnte Director of Recruitment & Development, Flemming Broe. Han ser tydelige lighedstræk mellem visionerne i FCM og værdierne hos doubleyou.

– I FC Midtjylland arbejder vi ud fra devisen: ”Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god”. Det er udgangspunktet for spillerne på akademiet til førsteholdet, men i høj grad også de administrative medarbejdere.

Broe forfremmet til Director of Recruitment & Development

– Derfor investerer vi også i den enkeltes udvikling, så vi i fællesskab kan løfte os til det næste niveau. Med de ambitioner vi har, skal vores medarbejdere hele tiden være på vej mod det næste step i deres udvikling, udtaler Flemming Broe.

– Vi vil gøre de bedste endnu bedre

Parallellerne mellem doubleyou og FCM er også tydelige for konsulenthuset, der selv fortæller mere om, hvorfor de har valgt at indgå et samarbejde med de forsvarende danske mestre.

– I doubleyou har vi i en årrække haft fokus på at uddanne fremtidens varme og vise ledere i en ofte kold og kynisk fodboldbranche. Så at lige præcis FC Midtjylland vil samarbejde med os om at skulle understøtte deres meget ambitiøse projekt med en lederuddannelse på tværs af hele organisationen, er vi meget begejstrede for, fortæller partner i doubleyou, Christian Engell.

Samarbejdet bygger på en sammensmeltning af værdier og visioner, som i fællesskab skal være med til at påvirke begge parter i den rigtige retning.

– Vi har som filosofi at arbejde med de bedste og gøre dem endnu bedre. Her er FC Midtjylland danske mestre, men de er slet ikke tilfredse og vil gå efter at blive en international fodboldkoncern og magtfaktor, udtaler Christian Engell og fortsætter:

– Måden, som Midtjylland gerne vil gøre tingene på, er totalt forenelig med vores filosofi. Vi er begge forankret i og inspireret af Grundtvig, højskolebevægelsen og uddannelsen af det enkelte menneske i et stærkt og kærligt forpligtende fællesskab. Vi synes, at det er sjovest at udvikle ting, som ikke er set og gjort før, og her er FC Midtjylland second to none, når det gælder om at være innovative. Alt i alt er det et samarbejde, som vi ser frem at fortsætte.

Rammerne til at udvikle medarbejdere

Lederuddannelsen hos konsulenthuset doubleyou er målrettet organisationer og personer, som befinder sig i et high-performance miljø, hvor presset er stort og meget er på spil.

– På doubleyou’s lederuddannelse udvikler vores medarbejdere sig på det personlige plan, i forhold til relationer og kompetencer, men de bliver også mere bevidste om de sociale arenaer, de indgår i. Det styrker den enkelte, men i høj grad også den afdeling som vedkommende arbejder i. Det er en nærværende og relevant uddannelse, der håndteres af et kompetent lederteam af dygtige kapaciteter fra sportens verden, erhvervslivet og det kommercielle, siger Flemming Broe.

doubleyou’s fremgangsmåde har grobund i moderne ledelse, hvor topresultater og en empatisk ledelsesstil går hånd i hånd.

– doubleyou evner at skabe et godt psykologisk og trygt rum, men også et rum, hvor man bliver udfordret maksimalt og kommer ud af sin comfortzone. De får individet til at sætte sig selv på spil, hvilket for alvor rykker den individuelle udvikling. Hvis man har høje ambitioner og gerne vil rykke sig, skal man også have et mindset, som på den ene eller anden måde er med på den rejse.

– doubleyou skaber en robusthed, som er afgørende for at agere i den verden, vores organisation befinder sig i, lyder det fra Broe.

Om doubleyou

doubleyou er en dansk konsulentvirksomhed, der specialiserer sig i præstationsledelse. Det er ledelse i miljøer, hvor friktionen er høj, presset stort, og meget er på spil. Organisationen har rødder i både topsport og præstations­psykologi, og beskæftiger sig blandt andet med landsholdsspillere, erhvervsledere og folk i toppolitik. doubleyou forsøger at gøre op med en fordom om, at hvis man skal skabe topresultater, så skal man være kold og kynisk. Det går ud fra en filosofi om, at man godt kan være varm og skabe trivsel, samtidig med at man også skaber resultater og performer.

doubleyou arbejder med mennesker, teams og organisationer, som allerede har nået et højt niveau og ønsker at udvikle sig yderligere. De arbejder med mennesker, der accepterer og ønsker at udviklingen også sker i balance med deres øvrige liv. Derfor arbejder konsulenthuset også ofte i længerevarende forløb, da doubleyou tror på, at reel udvikling kræver en målrettet og vedholdende indsats.