Klubben

Rekordstor interesse: Udsolgt af sæsonkort og BilletFlex

En voksende tilskuerinteresse gennem de seneste år kulminerede i sidste sæson med et rekordhøjt tilskuergennemsnit på MCH Arena på hele 9.952 i 3F Superliga. Den overvældende interesse er fortsat ind i den nye sæson, og det betyder nu, at vi kan melde udsolgt af både sæsonkort og BilletFlex.

26/07/24
Morten Ambo
Foto: Daniel Stentz

Interessen for FC Midtjyllands hjemmekampe har gennem de seneste år været støt stigende, og i 2023/2024-sæsonen blev der sat ny tilskuerrekord på MCH Arena med hele 9.952 tilskuere i gennemsnit til 3F Superliga-kampene. Samtidig ligger fremmødeprocenten på tværs af både billetter og sæsonkort i gennemsnit på 87,2%, hvilket sender FC Midtjylland op på førstepladsen over klubber med de højeste fremmødeprocenter i 3F Superliga.

En udvikling, som marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland, Preben Rokkjær, glæder sig over:

– Vi har arbejdet fokuseret på at øge både tilskuertal og fremmødeprocent i de sidste par år, og det er dejligt at se, at arbejdet bærer frugt. Fremgangen skyldes i høj grad implementeringen af vores nye sæsonkortkoncept, som vi har lavet i dialog med den officielle fanklub Black Wolves og andre fangrupper. Det har bl.a. betydet krav til sin fremmødeprocent som sæsonkortholder og muligheden for at kunne frigive sin plads, hvis man ikke kan komme til en kamp.

– Men den største forskel kommer fra opbakningen fra vores sæsonkortholdere, der virkelig har taget konceptet til sig og i høj grad frigiver sin plads eller giver den videre til en anden, hvis de selv er forhindret. Uden deres indsats kunne vi ikke have så mange tilskuere på MCH Arena, siger Preben Rokkjær.

Udsolgt af sæsonkort og BilletFlex

Den store interesse for at komme på MCH Arena betyder samtidig, at FC Midtjylland nu melder udsolgt af både sæsonkort og BilletFlex. En beslutning, der skal ses i lyset af, at rigtig mange mennesker nu har fast adgang til hjemmekampene på MCH Arena.

– Vi vælger at stoppe salget af sæsonkort og BilletFlex på nuværende tidspunkt af primært to årsager. For det første har omkring 8.000 mennesker nu potentielt adgang til vores kampe med billet eller sæsonkort. Det gælder bl.a. vores sæsonkortholdere, BilletFlex’ere, partnere og FCM Klubsamarbejdet, og vi har naturligvis en forpligtelse til at sørge for, at de kan bruge det sæsonkort eller den billet, de har ret til. Derudover kan UEFA til europæiske kampe – i øvrigt med reduceret stadionkapacitet – gøre krav på en større mængde pladser, fortæller Preben Rokkjær, og fortsætter:

– For det andet gør vi det for at sikre, at vi selv til de mest attraktive kampe kan have et åbent billetsalg på en vis mængde billetter. At gå til fodbold på MCH Arena skal være for alle og ikke kun dem, der har mulighed for at have sæsonkort eller BilletFlex eller være sponsor i FC Midtjylland. Vi ønsker at være åben for alle – og især nye fans skal have mulighed for at komme på MCH Arena for første gang og blive en del af FCM-familien, uddyber Preben Rokkjær.

Venteliste til BilletFlex

Selvom salget af sæsonkort og BilletFlex nu er stoppet, kan der stadig opstå mulighed for, at man kan købe BilletFlex. Skulle eksisterende sæsonkortholdere eller BilletFlex’ere opsige deres produkt, vil andre naturligvis få mulighed for at købe BilletFlex. I så fald vil vi tilbyde det til dem, der står på vores venteliste. Dem, der står øverst på ventelisten, vil blive tilbudt BilletFlex først.

Er du interesseret i BilletFlex og ønsker at komme på venteliste, kan du skrive dig op via linket nedenfor.

Kom på venteliste til BilletFlex