Førsteholdet

– Et rigtig godt udebaneresultat, siger Thomasberg

Cheftræner Thomas Thomasberg blåstempler resultatet i Andorra, selvom han fortsat ser forbedringspunkter i spillet med og uden bold.

23/07/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

0-3 i Andorra og videre til næste opgave.

Thomas Thomasberg sætter nedenfor ord på aftenens dyst i Andorra, hvor man fik, hvad man kom efter, selvom cheftræneren fortsat forventer sig mere.

– Det vigtigste er et rigtig godt udebaneresultat. Kigger jeg på indsatsen, efterlader den, at vi stadig kan forbedre os med og uden bold. Den base, der skal være, skal vi være lidt mere trygge ved; både som individer og som hold.

– I en kamp, hvor vi er kæmpe favoritter, skal der være forskel. At Santa Coloma slår et hold ud (FC Ballkani, red.), der de sidste to år har været i europæisk gruppespil, viser, at de har kvalitet, og de havde måske også mere, end jeg havde troet. De arbejdede godt, var dygtige teknisk og vidste, hvordan bolden skulle håndteres.

Simsir: Skal blive ved med at være sultne

Status på sæsonens første to kampe lyder på en uafgjort i Aarhus og aftenens sikre sejr i Andorra, og lørdag venter den næste opgave så på kunstgræstæppet i Farum.

– Kampen i Nordsjælland kommer til at give et billede af sæsonstarten; kan vi vinde derovre, er vi kommet rigtig godt fra land, og vi går derover med en tro på, at vi kan hente de tre point.

– I hver eneste Superliga-kamp handler det om at få point på tavlen – og gerne tre hver gang, siger cheftræneren, der glædede sig over at se tilbagevendte Emiliano Martinez i aktion:

– Alle er næsten til rådighed, og derfor bliver det vigtigt, at vi kan holde spillerne skarpe; nogle skal træne lidt mere, mens andre kommer til at spille flere kampe og skal restituere. Over de næste uger kommer der formentlig til at skulle skiftes lidt, nogle vil skulle sidde over, og andre skal træde til.

– Vi har en sund konkurrencesituation, hvor folk skal vise sig frem for at få mest muligt med minutter og kampe.

Efter aftenens 0-3-sejr er FCM tæt på at avancere til 3. kvalifikationsrunde i Champions League. Her venter med al sandsynlighed ungarske Ferencvárosi, som tirsdag aften vandt med 5-0 over walisiske The New Saints.

Potentiel Q3-modstander fra Ungarn eller Wales