Champions League
tirsdag 13/8 kl. 20:00
Groupama Arena
FTC Ferencvarosi TC
I. Cissé (17")
1:1
FCM FC Midtjylland
O. Sørensen (50")

Klar til playoff efter remis i den ungarske hovedstad

FC Midtjylland er klar til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen efter 1-1 i Ungarn. Opgøret bød på flere store momenter undervejs.

I en hektisk kulisse i den ungarske hovedstad skulle FC Midtjylland gøre tingene færdigt i jagten på en plads i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen.

Værterne startede bedst, båret frem at et tungt lydtæppe fra publikum. Det udmøntede sig i den første scoring 18 minutter inde, da et indlæg strøg i pandebrasken på Ibrahim Cisse. Elias Olafsson reddede, men den franske midterforsvarer var først over returen og gjorde det til 1-0.

Efter en halv time foretog Thomas Thomasberg og co. en indskiftning og et par justeringer. Ud gik Kristoffer Askildsen, ind kom Aral Simsir.

FCM begyndte derefter så småt at sætte sig på tingene og spille sig frem til chancer, hvor særligt Darío Osorio var tæt på ad to omgange. Først med en spektakulær flugter, sidenhen med en følt afslutning mod det lange hjørne. Begge gange kom en Ferencvaros-parade til undsætning i sidste sekund.

Kampens detalje indtraf ved 2. halvlegs spæde start, da Philippe Rommens sendte et skud mod det lange hjørne. Bolden sad helt yderligt og syntes umulig at redde, men Elias Olafsson leverede det, der kan vise sig at blive den flotteste – og vigtigste redning – i sæsonen.

I stedet var det FCM, der udlignede. Aral Simsir tryllede sig gennem ungarernes defensiv, inden Franculino lagde kuglen til rette for en fri Oliver Sørensen. Den tidligere akademispiller svigtede ikke. 1-1.

Chancerne var til flere scoringer. Særligt Adam Buksa, indskiftede Adam Gabriel og Darío Osorio var tæt på, men udover et direkte rødt kort til hjemmeholdets Raul Gustavo skete der ikke mere.

Dermed er FCM klar til playoff-runden, hvor Slovan Bratislava venter. Første opgør er på onsdag den 21. august kl. 21.00 hjemme på MCH Arena.

Expected Goals

Se Expected Goals for holdene og alle skud i kampen

Ferencvarosi TC FTC
1:1
FC Midtjylland FCM

Momentum

Se holdenes momentum i løbet af kampen

Statistik

Se kampstatistik for holdene i kampen

Ferencvarosi TC FTC
1:1
FC Midtjylland FCM