Kampprogram

Livslang FCM-fan: Jeg følger en klub, der aldrig står stille

Kent Nielsen, der er panelist og til tider også vært i fanpodcasten, Sort Snak, har holdt med FC Midtjylland siden grundlæggelsesdagen i 1999. Her fortæller han om, hvordan det har været at være fan af FCM igennem 25 år.

04/08/24
Filip Knudsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, du kan læse her, var en del af lørdags kampprogram på MCH Arena. I sæsonens første magasin zoomede vi ind på FC Midtjyllands 25-års jubilæum med en række historier om klubbens tilblivelse og efterfølgende udvikling.

Kampprogrammet relanceres med nyt originalt indhold

Podcast-panelisten, Kent Nielsen, er Herning-dreng helt ind til benet. Han er født og opvokset i byen og har spillet i mange år i Herning Fremad. Derfor husker han også tydeligt, hvordan det var i 1999, da FC Midtjylland blev grundlagt igennem en fusion.

– Der var meget snak om, om man skulle lægge de to klubber sammen, og det havde der været i mange år. Jeg var ikke i tvivl om, at det var vejen frem, hvis man ville have topfodbold i Midtjylland, men jeg kan ikke afvise, at det hænger sammen med, at jeg var Fremad-dreng, som var lillebror i den sammenhæng, erkender Kent Nielsen.

Når man har været fan af FCM i hele klubbens levetid, har man oplevet alt fra 1. divisionsfodbold på Ikast Stadion til europæiske aftener på MCH Arena.

– Det er jo en vanvittig udvikling isoleret set. Men vi må også erkende, at det ikke er gået helt så glat, som man kan få det til at lyde. Der er flere ting i det, og foruden nogle mindre bølgedale, må man også erkende, at der var kortere mellem top og bund, end der er i dag. Det så svært ud dengang, men i dag ville det være umuligt at fusionere to middelmådige 1. divisionsklubber og få et tophold ud af det, mener Kent Nielsen.

Kent Nielsen bider – blandt flere andre nedslag i klubbens historie – mærke i, at fankulturen har udviklet sig markant.

– Der er taget store skridt over de seneste år. Vi melder ofte udsolgt nu, og det var jo nærmest uhørt før corona. En fankultur tager lang tid at modne, og vi har fået en stærk en af slagsen nu, siger podcast-værten.

Selvom Kent Nielsen mener, at der er flere elementer i historien, der er faldet ud til FCM’s fordel, er han ikke i tvivl om, at han følger en ambitiøs klub. Sådan har han altid set det.

– Jeg har et favoritcitat om FCM, og jeg mener, det var Ove P., der sagde det i en periode, hvor han ikke var i klubben: ”I FCM er ambitionerne altid større end budgetterne”, og det, synes jeg, er kendetegnende for klubben. Man sigter hele tiden efter noget, der er større end der, hvor man er. Det har man kunnet se gennem hele historien. Citatet er måske 15 år gammelt, men det passer endnu, og det, synes jeg, viser fint, hvilken klub FCM er, forklarer Kent Nielsen.

Når det så er sagt, er der ingen tvivl om, at Kent Nielsen ser en anden klub i dag end for 25 år siden.

– Det er jo blevet langt mere internationalt. Man så en ung landsbyklub, og nu har vi en klub, der er gearet til international fodbold, og generelt er et helt andet sted. Klubbens DNA er et eller andet sted det samme, men der har været konstant udvikling, og det står aldrig stille i FCM, pointerer Kent Nielsen.

I FCM arbejder man efter udsagnet ”Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god.”, og det vil man fortsat gøre i fremtiden.