O. Brynhildsen (58")
2:0
VB Vejle Boldklub

Fire på stribe i kontrolleret indsats

Fire hjemmekampe blev til fire sejre uden at lukke mål ind, da FC Midtjylland vandt over Vejle på scoringer af Oliver Sørensen og Ola Brynhildsen.

Fredag aften ventede endnu en hjemmekamp på MCH Arena, da Vejle Boldklub havde taget turen til Herning.

I startopstillingen var den nyerhvervede venstreback, Christian Sørensen, som tog plads i den midtjyske bagkæde.

De første 45 minutter havde afslutninger i begge ender, men det var midtjyderne, der havde den skarpeste af slagsen. Fem minutter inden pausen vandt Ousmane Diao en hovedstødsduel på banens midte, som efter to afleveringer resulterede i, at Oliver Sørensen sendte Edward Chilufya i dybden.

Den hurtige zambier fik på kanten af feltet lagt bolden til sit højreben og kunne finde selvsamme Sørensen, der i den modsatte side af feltet sparkede kuglen i kassen og dermed scorede sit trejde sæsonmål i 3F Superliga.

I forbindelse med scoringen faldt også kampens detalje; et dynamisk løb fra Oliver Sørensen. Den tidligere akademispiller slog bolden dybt fra banens midte og kunne herefter sætte i en lang sprint, som det vejlensiske mandskab ikke kunne følge.

Et kvarter inde i 2. halvleg fordoblede Ola Brynhildsen den midtjyske føring. En pasning fra Oliver Sørensen fandt Aral Simsir på kanten af feltet, og den tyrkiske kantspiller kunne spille nordmanden i dybden, som køligt chippene kuglen over en fremstormende Igor Vekic i Vejle-målet.

Kort efter sparkede German Onugkha bolden forbi Elias Olafsson, men den brølstærke angriber var for langt fremme, da han modtog kuglen, og målet blev derfor annulleret for offside.

Hjemmeholdet havde i kampens slutfase muligheder for at øge sejrens størrelse, men det blev ikke til flere scoringer. Dermed endte det hele 2-0, og de forsvarende danske mestre spillede sig på en foreløbig 1. plads inden de resterende kampe i runden.

Næste opgave for FCM er i Champions League-kvalifikationen, når man på tirsdag tager turen til Ungarn for at forsvare 2-0-føringen fra midtugens opgør mod Ferencvaros.