Franculino Djú (69")
2:0
FTC Ferencvarosi TC

Chancer til mere, men fordelagtigt udgangspunkt før returen

På mål af Adam Buksa og Franculino sejrede FC Midtjylland tirsdag aften med 2-0 over Ferencvaros i det første af to opgør i 3. kvalifikationsrunde til Champions League.

Europæisk fodbold på MCH Arena med en playoff-plads i Champions League-kvalifikationen på spil.

– Jeg synes, det her er den sjoveste periode i sæsonen; at spille de her kvalifikationskampe samtidig med, at vi har mange kampe i ligaen, havde højre back Joel Andersson sagt i optakten til kampen.

I et hektisk program, hvor grundstenene for en god sæson skal ligges, startede aftenens dyst jævnbyrdigt ud. En række hjørnespark til de to hold, heriblandt tre til ungarerne, var det mest nævneværdige chanceoptog i kampens indledning.

Efter 17 minutter bragte FCM sig foran. Et flot genpres af Darío Osorio medvirkede til en erobring på banens sidste tredjedel. Kuglen blev sendt videre til Adam Buksa, som ad to omgange fik sparket bolden over stregen.

Den nye polske angribers tredje sæsonscoring – og en vigtig en af slagsen.

Otte minutter senere var Buksa på spil igen. Denne gang med et kompetent langskud fra feltkanten, som klubrekordholder Denes Dibusz i Ferencvaros-buret parerede til hjørne. Standardsituationen blev også farlig; først ved Aral Simsirs indlæg, der havde kurs direkte mod mål, og derefter via returbolden, som Juninho headede i favnen på gæsternes keeper.

I den modsatte ende truede Ferencvaros også. Efter en halv times spil strøg et indlæg fra højesiden ind i en ungarsk pandebrask, og kun en flot refleks fra Elias Olafsson bevarede føringen.

1. halvleg, der bød på flere store chancer i begge ender, blev afsluttet med den største mulighed af dem alle; et spark fra 11-meterpletten til Aral Simsir efter en situation, hvor et Joel Andersson-spark ramte en ungarsk hånd. Simsirs straffespark blev dog læst af Denes Dibusz – dermed fortsat 1-0.

Kampens anden fase startede med et tungt FCM-pres, og efter 58 minutter var det tæt på at udmønte sig i en mindeværdig scoring. Indskiftede Franculino tog et træk ind i banen og kanonerede kuglen mod det lange hjørne. Bolden ramte træværket og gik tilbage i spil.

Ti minutter senere kunne Ferencvaros ikke længere holde stand. Aral Simsir gjorde skaden fra 1. halvleg god igen med en kølig aflevering i dybden til Franculino, der stak alene afsted mod mål. Og sådan en mulighed misbrugte sidste sæsons topscorer ikke. 2-0.

Thomas Thomasbergs mandskab sprudlede, og jagten på det tredje mål gik ind i slutfasen, hvor særligt Oliver Sørensen var tæt på via et langskud.

Men det forblev ved en tomålsføring, og dermed sikrede FCM sig et fordelagtigt udgangspunkt før returen i Budapest om præcis en uge. Inden da venter der igen 3F Superliga-bold, når Vejle gæster Herning på fredag kl. 19.00.

Start XI (4-2-3-1): Elias Olafsson, Joel Andersson, Ousmane Diao, Mads Bech, Juninho, Darío Osorio, Emiliano Martínez, Denil Castillo, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Adam Buksa.

Indskiftninger: Franculino Djú (46′), Adam Gabriel (70′), Ola Brynhildsen (78′), André Rømer (87′), Kristoffer Askildsen (87′).