Kvindefodbold

Steen Gravgaard forlanger dedikation og fokus i Varde

Kvindeholdet kom glimrende fra land sidste uge i Aarhus. Nu er fokus skiftet til udekampen i Varde. Cheftræner Steen Gravgaard fortæller her om opskriften på tre point.

16/08/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

To hold, der vandt hver deres sæsonpremiere, mødes i Varde lørdag, når dommeren fløjter op klokken 13. Selvom modstanderen er af en stærk kaliber, vil Steen Gravgaard ikke gå på kompromis med ambitionen om tre point.

– Vi skal have tre point. Vi går altid efter at vinde vores fodboldkampe, og denne er ingen undtagelse. Det tør vi godt forvente af os selv, og vi vil også udvikle os imens, hvilket betyder, at vi skal have kampen over på vores præmisser, forklarer cheftræneren.

Om kampbilledet fortæller Steen Gravgaard, at det kan blive en kamp, hvor holdet er meget på bolden.

– Vi kender Varde ekstremt godt, men de kender også os godt. Derfor kan man godt frygte, at det bliver en lidt taktisk affære, men det handler om, at vi dominerer kampen. Vi ved, at Varde sandsynligvis vil have det fint med at stå kompakt, mens vi har bolden, og så handler det om, at vi forsvarer os bedst muligt mod deres omstillinger, for der er de skarpe, fortæller han.

– Vi er nødt til at gøre dem så ufarlige som overhovedet muligt, da det ikke kan undgås, at der kommer nogle boldtab, og der ved vi, at de har en klar plan, og nogle dygtige spillere, som vi skal gardere os imod, tilføjer cheftræneren.

Han mener også, at holdet bør gå ud og følge op på den flotte start i Aarhus i sidste uge, hvor holdet vandt 3-0 over ASA.

– Vi skal ud at have fat i mange af de samme dyder. Hvis vi lykkes med det, er der gode forudsætninger for at vinde. Vi forventer dedikation og fokus af vores spillere, og det er det, det kræver, for det er en dygtig modstander, fastslår Steen Gravgaard.

Varde IF’s første opgør var en kamp mod AaB, hvor de tog en 1-2-sejr på udebane.

Kampen er den anden kamp i 1.divisionssæsonen, og i den tredje kamp bliver den første hjemmekamp spillet i Vildbjerg, hvor FC Midtjylland Kvindefodbold-holdet tager imod netop AaB lørdag den 24. august.