SJF Sønderjyske Fodbold
L. Qamili (4")
M. Agger (33")

Målrig sejr over Sønderjyske

Adam Buksa, Edward Chilufya og Adam Gabriel kom på måltavlen, da FC Midtjylland vandt over Sønderjyske og spillede sig på en foreløbig 1. plads i 3F Superliga.

Lørdag eftermiddag var der igen fodbold på MCH Arena, hvor Sønderjyske Fodbold kom på besøg.

Til kampen var 19-årige Pedro Bravo en del af startopstillingen, og han fik dermed debut for FC Midtjylland.

Det var gæsterne, som bragte sig foran efter deres første afslutning, da Lirim Qamili blev sendt i dybden og kunne sparke bolden forbi Elias Olafsson i kampens indledning.

FCM svarede hurtigt tilbage på scoringen og pressede på mod Sønderjyskes mål. Med 14′ på stadionuret gav det pote. Darío Osorio udfordrede på venstrekanten og slog bolden fladt i feltet. Kuglen fandt vej til Adam Buksa, der resoulout sparkede udligningen i kassen.

Presset fortsatte, men scoringerne kom ikke. I stedet var Sønderjyske skarpe i den anden ende. Mads Agger stod fri tæt ved feltkantens bue og kunne flugte gæsterne foran efter lidt over en halv times spil. 1-2.

Skarpheden var til forskel i en chancespækket halvleg, og de midtjyske spillere gik skuffet til pause bagud med en enkelt.

Hjemmeholdet var på en offensiv opgave i 2. halvleg, hvor man jagtede det udlignende mål. Efter 56 minutter kombinerede Darío Osorio og indskiftede Aral Simsir. Sidstnævnte slog en lang aflevering til Adam Gabriel, som spillede bolden skråt tilbage til Edward Chilufya, der, ligesom i onsdags, kom på måltavlen.

Udligningen gav blod på tanden, og det forløsende føringsmål blev sat ind i det 76. minut. Franculino Djú stod for kampens detalje, da han efter et par berøringer i feltet sendte en høj yderside afslutning mod mål. Kuglen ramte stolpen og faldt ned for Lee Han-beom, hvis forsøg blev reddet af Jakob Busk. Målmanden kunne dog kun halvklare, og bolden endte for fødderne af Adam Gabriel, der fra tæt hold sendte FCM i front. 3-2.

Det blev også kampens slutresultat, hvilket betyder, at FCM spiller sig på en foreløbig 1. plads i 3F Superliga inden denne rundes resterende kampe.

Næste kamp er på onsdag, hvor turen går til Slovakiet. Her venter Slovan Bratislava i et altafgørende opgør om at kvalificere sig til Champions League-ligaspillet.