Kvindefodbold

Steen Gravgaard før første hjemmekamp: Vi vil give folk lysten til at se mere til os

Lørdag spiller kvinderne den første hjemmekamp i Vildbjerg iført FC Midtjylland-trøjen. Her sætter Steen Gravgaard ord på, hvad der skal til for, at det bliver en sejr.

23/08/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

AaB er modstanderen, når kvinderne tager hul på FC Midtjylland Kvindefodbolds hjemmebanehistorie.

Cheftræner Steen Gravgaard fokuserer dog ikke på begivenheden omkring den første hjemmekamp i dagene op til kampen.

– Vi som aktører holder fuldt fokus på, hvordan vi får tre point i kampen. Vi vil selvfølgelig gerne vise os flot frem for de forhåbentlig mange tilskuere, og derfor er vores fulde koncentration på, hvordan vi vinder opgøret, fortæller Steen Gravgaard.

De første to kampe i 1. division har budt på en sejr over ASA og et nederlag i Varde. I disse kampe mener Gravgaard, at der har været mange gode takter.

– Vi har rigtig mange gode ting at tage med fra kampene. Vi er meget positive over vores spil, og generelt tror vi på en sejr. Vi vil gerne blive en lille smule bedre i vores første fase af vores opbygningsspil, og derudover fokuserer vi også på at forbedre vores forsvar af det centrale område, men det har også set rigtig godt ud i træningen, forklarer cheftræneren.

I forhold til modstanderen mener cheftræneren også, at der er flere steder, hvor FCM-holdet kan gøre ondt.

– Hvis vi sætter det i perspektiv til Varde-kampen, er AaB et hold, der nok gerne vil have bolden lidt mere, og det tror jeg, vi kan udnytte, da det måske passer os ret fint, at modstanderen også gerne vil have bolden i kampene. I sidste ende er det dog vores eget spil, der er det vigtigste, og det er den måde, vi skal vinde på, pointerer Steen Gravgaard.

Steen Gravgaard tror på, at kvinderne er klar til at spille foran flere tilskuere, end de ellers har været vant til i Vildbjerg.

– Det er ikke et nyt stadion eller en ny bane for os. Det kan dog blive noget nyt tilskuermæssigt, og forhåbentlig kommer der mange. For nogle af pigerne er det ikke noget, de er vant til, men jeg tror på, at vi kan udnytte det til, at vi gerne vil give tilskuerne lyst til at se mere til os, fortæller cheftræneren, som også var træner for holdet inden denne sommer.

– Vi kan dog ikke komme udenom det klassiske udsagn, at vi vil forsøge at spille kampen frem for begivenheden, afslutter cheftræner Steen Gravgaard.

Kampen spilles lørdag klokken 13.30 ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Til opgøret vil der være fri entré, ligesom partneren, Royal Unibrew, har sørget for gratis drikkevarer til kampen.

Royal Unibrew sørger for drikkevarer til kvindernes første hjemmekamp