Førsteholdet

– Vi har en stærk mentalitet, fortæller formstærke Chilufya

Edward Chilufya kom endnu en gang på måltavlen, da FC Midtjylland fuldendte comebacket mod Sønderjyske Fodbold.

25/08/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

– Jeg har en god følelse i øjeblikket og er virkelig glad for, at jeg kan være med til at hjælpe holdet. Så ja, jeg er rigtig glad.

Sådan fortæller Edward Chilufya, der i denne uge har scoret to mål i to kampe. Først mod Slovan Bratislava og sidenhen Sønderjyske.

Målrigt comeback mod Sønderjyske

Efter kampen mod Sønderjyske, hvor FCM kom tilbage efter at have været bagud, talte den 24-årige zambier om holdets mentalitet.

– Vi har en stærk mentalitet i truppen. Alle giver alt, hvad de har på banen, og vi fighter sammen og for hinanden. I dag var en svær kamp, men vi kæmpede, og alle er glade efter, at det lykkedes at komme tilbage og vinde.

3F Superliga-kampen forinden mod Lyngby var også et billede på mentaliteten. Her afgjorde Aral Simsir opgøret i de døende sekunder.

– Holdet har et mod og sammenhold, der rykker os tættere – både på og udenfor banen. Vi spiller som en enhed, og kemien i truppen er noget specielt. Det er også derfor, at vi har været i stand til at kæmpe os tilbage i de seneste to ligakampe, fortæller den hurtige offensivspiller, som også fokuserer på næste uge:

– Efter kampen i dag kan vi begynde at kigge frem mod næste uge. Og der kan vores comeback være med til at give os noget ekstra, som vi kan tage med i de næste kampe. Nu begynder vi at se frem mod næste uge, hvor der kommer nye spændende kampe.

Det vigtige returopgør mod Slovan Bratislava spilles i den slovakiske hovedstad onsdag den 28. august. Første kamp i Herning endte uafgjort 1-1.