U17 fortsatte takterne fra sæsonåbneren

De næstældste akademister var lørdag tilbage på EDC Arena, hvor Sønderjyske Fodbold kom på besøg.

26/08/24
Jesper Hvid

Lørdag eftermiddag var der sønderjyske gæster i både Ikast og Herning. 3F Superliga-holdet vandt på MCH Arena, og U17 spillede sæsonens første hjemmekamp på EDC Arena.

Ungdomsholdet skulle bygge på fra det første ligaopgør, som endte med en 7-0-sejr i Horsens.

Sejr i sæsonpremieren for de to akademihold

Kampen startede godt ud for de midtjyske drenge, der kom hurtigt ud af starthullerne og bragte sig foran efter ti minutters spil. Målscorer var August Emil Skyttehave Rytter, som også noterede sig for en scoring mod Horsens.

Føringen blev udbygget efter en halv time, da Benjamin Mujkanovic kom på måltavlen. Dermed gik U17-holdet til pause foran med to.

Gæsterne fra Sønderjyske kæmpede sig tilbage i opgøret og reducerede med 57’ på kampuret.

Det skabte en spænding i kampen, som dog blev punkteret af firemålsskytten fra senest, Alberto Velásquez, der efter 73 minutter scorede sæsonmål nummer fem.

Otte minutter efter var gæsterne på pletten, da de reducerede til 3-2.

Dermed pressede Sønderjyske på i jagten på en udligning, men det håb kunne Alberto Velásquez slukke i opgørets sidste minutter. Igen var den finsk-peruvianske offensivspiller skarp, da han nettede for anden gang i kampen – og imponerende sjette gang i sæsonen på bare to kampe.

4-2 blev kampens slutresultat, hvilket betyder, at de næstældste akademister har gjort rent bord i de første to runder i U17 Ligaen.

Du kan altid følge med i den aktuelle stilling og kampprogram i U17 Ligaen her.

U19-mandskabet har ikke været i aktion i weekenden men spiller deres næste kamp på tirsdag. Her går turen til Sjælland, hvor Brøndby IF venter i sæsonens anden ligakamp.

FC Midtjylland U17 4–2 Sønderjyske Fodbold U17 (2-0)

10’ 1-0 August Emil Skyttehave Rytter
29’ 2-0 Benjamin Mujkanovic
57’ 2-1 Victor Grønhøj Nissen
73’ 3-1 Alberto Velásquez
81’ 3-2 Jeppe Klemann
89’ 4-2 Alberto Velásquez

FCM XI: Jonas Holmgaard, Egill Orri Arnarsson, Lau Overgaard, Frederik Bunten, Emil Linde, James Alphinas (28’ Viktor Elias Frisch Bastrup), Elias Bilali (60’ Magne Kristensen), Alberto Velásquez, August Emil Skyttehave Rytter (60’ Jens Emil Klim Munk), Benjamin Mujkanovic (85’ Noah Kjer), Bent Søe (85’ Lukas Nielsen).