Førsteholdet

Alt du skal vide før onsdagens brag

Vi har samlet alt, du skal vide, forud for onsdagens europæiske gyser mod Slaven Bratislava. Læs om slovakkernes udtalelser op til kampen, modstanderholdets formkurve og anden relevant information.

27/08/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Der er en plads i Champions League på spil, når Slovan Bratislava og FC Midtjylland onsdag kl. 21.00 krydser klinger på Národný futbalový štadión i den slovakiske hovedstad.

Efter 1-1 i det første opgør for en uge siden i Herning skal der i morgen findes en vinder i jagten på en plads i det forjættede land.

Men hvad er seneste status fra vores modstandere? Vi giver dig det fulde overblik nedenfor.

Bratislava-lejren: Hele byen summer

Slovan Bratislava-cheftræner, Vladimir Weiss, samt den armenske fløjprofil, Tigran Barseghyan, deltog tirsdag eftermiddag i et pressemøde forud for dysten.

– Vi ved, hvilken slags kamp der venter. Vi kan ikke engang sætte os ned og få en kop kaffe på gaden, fordi hele byen summer forud for i morgen. Hele Bratislava, måske endda hele Slovakiet er med os, indledte Vladimir Weiss med hentydning til kampens kolossale betydning og fortsatte:

– Jeg respekterer Midtjylland. De har stor kvalitet og dygtige individuelle spillere, moderne og hurtige typer. På den anden side er vi et mere erfarent og ældre hold. I morgen kan støtten fra lægterne og vores erfaring blive afgørende, men også friskheden, en enkelt fejl eller et fremragende skud.

Tigran Barseghyan hæftede sig særligt ved muligheden for at opnå noget af det ypperste som fodboldspiller:

– Vi vil gøre alt for at nå til gruppespillet og få nogle store hold på besøg. Det er en god mulighed for os, og kun få spillere i truppen har haft chancen for at spille Champions League før, sagde han.

Han så med fra afstand sidst: Drømmen om CL med FC Midtjylland

Fortsat ubesejret i sæsonen

Nøjagtig ligesom FC Midtjylland er Slovan Bratislava fortsat ubesejret i 2024/25-sæsonen. I weekenden gæstede man Banska Bystrica og hev en 0-2-sejr i land.

Fra start havde cheftræner Vladimir Weiss roteret hele ti spillere sammenlignet med midtugen på MCH Arena, hvor kun midterforsvarer Guram Kashia var genganger.

Ligesom FCM, der måtte kæmpe med næb og kløer for 3-2-triumfen over Sønderjyske, skulle bratislaverne langt hen i opgøret for at trække fra. Ind kom også en række profiler for at cementere de tre point.

Idjessi Metsoko bragt onsdagens modstander foran 0-1 i 66. minut på oplæg af indskiftede Tigran Barseghyan, inden sidstnævnte udbyggede med et kvarter igen.

Set over alle turneringer er Slovan Bratislava nu ubesejret i 12 betydende kampe. Sidste nederlag fandt sted den 11. maj. Sammenlignet har FCM ikke tabt i 16 kampe, hvor sidste svipser indtraf den 29. april ude mod Silkeborg.

Skader og karantæner

På dagens pressemøde kunne Vladimir Weiss også løfte sløret for en række skader i truppen, hvor venstre back Sharani Zuberu, der udgik efter 26 minutter for en uge siden i Herning, samt Lukáš Pauschek, som har siddet ude med en skulderskade hele den forgange måned, ikke er til rådighed.

– To eller tre spillere døjer med en virus. Der er noget i luften, men forhåbentlig kan de spille i morgen, sagde Bratislava-cheftræneren derudover uden at komme nærmere ind på sygdomsproblemerne.

Hverken værterne eller FC Midtjylland har nogle karantæneramte spillere til opgøret.

Hvad er der på spil?

Vinderen af morgendagens opgør træder ind i den spritnye Champions League-ligafase, der er en relancering af det, vi normalt har kendt som otte grupper á fire hold i hver. Her venter der potentielt otte kampe mod nogle af de største hold på det europæiske fodboldkontinent.

Du kan dykke mere ned i det nye format her.

Er du ikke taget med til Bratislava for at støtte holdet, kan du se med på TV3+ og Viaplay, ligesom vi dækker kampen tæt både før, under og efter på FCM’s sociale medier og fcm.dk.