Førsteholdet

Pressemøde: Fortrøstningsfulde og klar til at jagte drømmen

Oliver Sørensen og Thomas Thomasberg talte tirsdag aften på det vanlige pressemøde forud for morgendagens afgørelse i playoff'en til Champions League.

27/08/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

Der er alt at spille for, når Slovan Bratislava og FC Midtjylland i morgen krydser klinger på Národný futbalový štadión med plads til 22.500 tilskuere.

Vi har udvalgt en række citater fra tirsdagens pressemøde forud for midtjydernes afsluttende træningspas på slovakisk grund.

Alt du skal vide før onsdagens brag

Sørensen: En drøm der kan gå i opfyldelse

– Det ville være en drøm at komme i Champions League. Jeg har set med som dreng i mange år, så det ville være stort. Det er fedt, at jeg nu har mulighed for at gøre det i Midtjylland, hvor jeg har været i så mange år, sagde den tidligere akademispiller og fortsætter:

– Vi skal være skarpe, når vi får de chancer, der kommer, og der skal en helstøbt indsats til fra alle mand. Vi møder et hold med en masse kvalitet og erfaring, og jeg forventer, de kommer ud med en masse tænding.

– Vores opgave bliver at holde flow i spillet og holde kampen i gang. Vi har en masse fart og individuel kvalitet, der kan gøre ondt på dem.

– Jeg synes, stemningen er god. Det er klart, der er noget spænding, når det er en kamp med så meget betydning. Men det virker til, at der en god følelse fra alle på holdet.

Thomasberg: Jeg er fortrøstningsfuld

– Vi går ud til kampen med en tro på, at vi kan vinde, snarere end med en bekymring om, at vi kan miste et eller andet. Vi har hele tiden sagt, at vi vil gå efter den her drøm, det er at komme i Champions League. Der er vi nu i slutspurten, og der vil vi først over stregen, sagde cheftræneren og fortsatte:

– Selvom vi ikke fik det resultat, vi havde ønsket i første kamp, tror vi på, at vi kan gøre det færdigt hernede vel vidende, at det er et godt hold, hvilket vi også så i Herning.

– I den seneste kamp producerede vi rent faktisk mere, end jeg havde håbet på inden kampen. Jeg havde set Bratislava i en del kampe; de er kompakte, kloge defensivt og giver ikke ret meget væk. Chanceantallet, vi kom op på, var bedre end forventet, men desværre var effektiviteten der ikke, samtidig med at de havde en målmand, der hev nogle gode redninger op.

– Jeg er fortrøstningfuld i forhold til, at vi kan gøre noget af det samme igen i morgen. Vi har i sinde at gå ud og angribe kampen. Det er den måde, vi skal gå videre på.

– Det bliver en fed kulisse, som vi glæder os til. Den allerbedste medicin mod det pres, vi kommer til at opleve, er at få scoret nogle mål. Vi skal være dygtige til at modstå trykket.