Kvindefodbold

Kvinderne fastholder førstepladsen

Lørdag eftermiddag var FC Midtjylland Kvindefodbold i aktion igen, da de besøgte FC Thy-ThistedQ på Sparekassen Thy Arena. FCM tog derfra med tre point, og dermed fastholder de førstepladsen.

07/09/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

Det var et vaskeægte topbrag, der var lagt op til i Thisted lørdag eftermiddag, da FC Thy-ThistedQ var modstanderne for FC Midtjylland Kvindefodbold. Mødet var mellem hjemmeholdet, der havde 1. divisions stærkeste defensiv, mens FCM-holdet stod noteret for den mest potente offensiv. Det blev dog aldrig en målfest, da FCM-kvinderne vandt med 0-1.

– Det er en vanvittigt vigtig sejr, men det forpligter os også til at holde snuden i sporet, da vi skal jagte lignende resultater i de kommende kampe, fortæller FCM-spiller Therese Vestermark.

Første halvleg forløb målløst, hvor chancerne var få. Det var dog et kampbillede, hvor FCM-holdet var mest boldbesiddende.

– FC Thy-ThistedQ kom med et defensivt udgangspunkt, hvilket ikke rigtig overraskede os. Alligevel havde vi svært ved at finde åbningerne, men jeg synes, vi var det dominerende hold, og jeg mener, at vi fortjente sejren, pointerer midtbanespilleren Therese Vestermark.

Efter 11 minutter af anden halvleg kunne hjemmeholdet dog ikke holde FCM-kvinderne fra fadet mere, da Therese Vestermark scorede efter 56 minutter.

– Det var jo selvfølgelig en fed følelse. Det var et lidt småheldigt og mærkeligt mål, og jeg rammer bolden underligt, men det ender med at snyde deres målmand, som griber den inde i målet, forklarer målskytten.

Hun mener, at holdet skal tage med sig, at de var dygtige til at holde sig koncentrerede, da hjemmeholdet stod godt organiseret.

– Vi var gode til at fortsætte med at søge målet og åbningerne, selvom det blev svært for os. Det er helt klart noget, vi skal tage med os i de kommende kampe, fastslår midtbanespilleren.

Sejren er den tredje på stribe for FCM-kvinderne, der er kommet godt fra start i 1. division, hvor det er blevet til fire sejre ud af fem mulige, mens man i de fem kampe har scoret 16 mål og blot indkasseret fire. Det er også nok til, at holdet nu ligger alene på rækkens førsteplads.

– Det er selvfølgelig vigtigt, og det betyder noget for os, men vi skal fortsætte med at angribe kampene på samme måde, hvis vi vil blive i denne position, pointerer Therese Vestermark.

Therese Vestermark og resten af FCM-kvinderne skal allerede i aktion igen på onsdag kl. 17.30. Her venter Fortuna Hjørring fra Gjensidige Kvindeliga i en kamp om avancement i Gjensidige Kvindepokalen. Kampen spilles på hjemmebane ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, og entré kan købes i indgangene for 25 kroner.

FC Thy-ThistedQ 0-1 FC Midtjylland (0-0)

56′ 0-1 Therese Vestermark

FCM XI: Katrine Thisgaard, Clara Jepsen, Ida Olsen, Freya Rossen, Therese Vestermark, Rikke Dybdahl, Line Aarhus, Malene Nielsen, Fie Nordmark Arendt, Hannah Widt Fruensgaard, Ida-Sofie Rathe.