Førsteholdet

En snak med anføreren: Om rollen, samarbejdet med Diao og karakter i Silkeborg

Mads Bech nyder anførerrollen i FC Midtjylland, hvor han med autenticitet prøver at give videre til resten af holdet.

11/09/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Den 25-årige forsvarsspiller har snart ageret anfører i det midtjyske i to måneder.

En begivenhedsrig tid med 13 kampe og blot et nederlag, hvor det har været et nøgleord for ham at vise sin autentiske side og på den måde gå forrest.

– Jeg er glad for rollen. Jeg er glad for det ansvar og skulderklap, jeg har fået. Men igen, synes jeg egentlig bare, jeg prøver at være mig selv og tage det ansvar, det kræves, når man er anfører. Jeg prøver at hjælpe især de unge spillere og de nye, vi har fået ind, på plads og være på forkant med tingene så meget, som man nu kan, siger Mads Bech og fortsætter:

– Jeg mærker ikke den store forskel, men det ligger nok i, at jeg prøver at være mig selv. Jeg tror på, at man får den bedste leder ved at være autentisk. Det skal ikke være en påtaget rolle, og derfor synes jeg egentlig, at min hverdag ligner meget det, den gjorde i sidste sæson, selvom jeg selvfølgelig prøver at tage endnu mere ansvar.

Særligt én spiller har Mads Bech arbejdet ekstra meget sammen med i begyndelsen af sæsonen; forsvarskollega Ousmane Diao på 20 år, der kom til dansk fodbold denne sommer.

– Der er ingen tvivl om, at Diao og jeg har fået en god relation til hinanden både på og uden for banen. Han er en nysgerrig ung fyr, som gerne tager imod råd. Jeg kommer med mine inputs til ham, og han kommer også til mig og spørger, hvad han kan gøre bedre. Vi har haft en rigtig god dialog omkring, hvor han kan udvikle sig, og hvis han er i tvivl om noget, kan han altid komme til mig.

– Vores relation bliver bedre og bedre, og det kan jeg også mærke inde på banen. Det hjælper, at han er så nysgerrig på tingene. Han er ikke bange for at stille spørgsmål, når han er i tvivl om, hvordan vi løser specifikke situationer. Han vil gerne lære, og det er fedt at kunne give min erfaring videre til ham.

Karakterstyrke efter CL-exit

Selvom FCM ligger placeret på 1. pladsen i 3F Superliga ved udgangen af den første landsholdspause, har sæsonindledningen ikke kun været en dans på roser.

Efter det hårde Champions League-exit i Bratislava måtte Mads Bech som anfører grave dybt i værktøjskassen – og letter på hatten over holdets reaktion i Silkeborg få dage senere.

– Det er klart, at det var nogle hårde dage efterfølgende. Det var det for alle. Men jeg synes, da vi mødte ind og havde vores træning dagen før Silkeborg-kampen, fungerede det rigtig fint. Jeg sagde til mig selv, at det var vigtigt, jeg var på, gik forrest og viste en god attitude med oprejst pande.

– Der skulle bankes noget tro ind i det her hold igen, og vi skulle minde os selv om, at vi kun havde tabt én ud af 12 kampe. Jeg vidste, jeg var nødt til at komme ind med tro på tingene, og så ville det smitte af på de andre. Det samme på kampdagen; jeg prøvede at motivere folk, fortalte dem vigtigheden af, at nu kunne vi vise hele Danmark og omverdenen, at vi sagtens kan bounce tilbage efter nederlaget i Bratislava.

– Og det gjorde vi også. Vi viste karakter, vi viste, vi kunne stå sammen, og vi viste, at selv en svær udebane i Silkeborg var ikke en for stor opgave efter et hårdt nederlag, siger Mads Bech.

Snart er landsholdspausen forbi, og for enden af den venter en topkamp, når F.C. København gæster MCH Arena lørdag kl. 18.00. Der er for længst udsolgt til opgøret.