Drengeakademiet

Skandinaviens bedste fodboldakademi

På Akademiet er målet at udvikle de dygtigste fodboldspillere og samtidig skabe hele mennesker med et stærkt fundament for fremtiden.

Masser af store navne har fået sin fodbolduddannelse på Akademiet i FC Midtjylland – og flere udlever i dag drømmen som professionel fodboldspiller på de største scener i udlandet. Listen indeholder bl.a. Simon Kjær, Pione Sisto, Joachim Andersen, Mikkel Duelund, Rasmus Nissen Kristensen, Erik Sviatchenko, Victor Fischer, Jonas Lössl, Paul Onuachu, Frank Onyeka og Gustav Isaksen.

I den danske U19-liga har FC Midtjylland vundet syv danske mesterskaber de seneste 10 år, og samtidig har deltagelsen i UEFA Youth League givet international anerkendelse over flere sæsoner med sejre over europæiske storklubber som Manchester United, AS Roma og Atlético Madrid. Flere gange har Akademiet markeret sig blandt de bedste otte hold i Europa.

Ud over at skabe dygtige fodboldspillere med en robusthed til at præstere i internationale sammenhænge, så har det fra Akademiets start i 2004 været et ufravigeligt mål at skabe hele mennesker – derfor prioriterer FC Midtjylland altid at sikre den rette balance mellem fodbold, skole og sociale relationer, så hver spiller på Akademiet får det stærkeste fundament for fremtiden.

Værdierne på Akademiet i FC Midtjylland er forankret i at få hver enkelt fodboldspiller til at lykkes som menneske.

Siden 2004 har FC Midtjyllands akademi bevist sig gennem enestående resultater. Men vi måler os ikke kun i resultater. Langt fra. Vi måler os i evnen til at skabe hele mennesker.
Jacob Larsen
Akademichef, FC Midtjylland

Akademiet i tal

Akademiet har siden starten i 2004 udviklet spillere på højeste niveau og leveret spillere til både Superligaen og diverse landshold.

27
Spillere har fået debut på diverse A-landshold
81
Spillere har fået debut på Superliga-holdet
133
Spillere har fået debut på diverse U-landshold
2
Gange har U19 spillet kvartfinale i Youth League

Rekruttering af spillere

Rekruttering af unge spillere til FC Midtjylland fylder meget i klubbens strategi, og derfor er det vigtigt for os, at rekrutteringen foregår med respekt og omtanke og lever op til gældende regler udstukket af DBU.

Rekruttering af spillere udenfor FCM Klubsamarbejdet

Mange børn og unge drømmer om en tilværelse som professionel fodboldspiller. Kun for ganske få unge menneskers vedkommende bliver drømmen til virkelighed. Heldigvis har vi i FC Midtjylland i tidens løb været med til at gøre drømmen til virkelighed for flere talentfulde fodboldspillere. Processen kræver dog den største omtanke og respekt for de unge, håbefulde talenter. Derfor er det også vigtigt for os i FC Midtjylland at håndhæve gældende regler på området udstukket af bl.a. DBU.

For spillere under 15 år varetages dialogen mellem samarbejdsklub og FC Midtjylland via FCM Klubsamarbejdet som beskrevet nedenfor.

FC Midtjylland har en klar opdeling mellem scouting og rekruttering. Scouts besigtiger spillere, men det er ikke vores scouts, som har kontakten til eksterne spillere og forældre. Denne opgave ligger hos vores rekrutteringsansvarlige Rene L. Hansen.

Hvis vi modtager en henvendelse fra forældrene til en spiller, som bor udenfor FC Midtjyllands naturlige geografiske område, ligger opgaven med at modtage og behandle denne henvendelse også hos vores rekrutteringsansvarlige. Hver gang vi modtager en sådan henvendelse, skal vi meddele det til spillerens nuværende klub senest 24 timer efter, at vi er blevet kontaktet jf. DBU-regler om meddelsespligt.

De endelige beslutninger om hvilke spillere, der skal tilbydes en plads på FC Midtjyllands talenthold, træffes i fællesskab af vores rekrutteringsansvarlige og vores Head of Coaching (i samråd med scouts og cheftræneren for det pågældende hold). Hvis vi – som en sjældenhed – selv aktivt henvender os til forældrene til en spiller fra en klub udenfor FCM Klubsamarbejdet, etableres og varetages kontakten også udelukkende af én af førnævnte medarbejdere. Forinden bliver spillerens nuværende klub informeret rettidigt jf. gældende regler i DBU.

Vi overholder altid DBU’s love og regler i forhold til kontakt til spillere, forældre og klubber, og vi ønsker altid at indgå en god og konstruktiv dialog – særligt i forhold til at orientere en spillers nuværende klub, hvis en ungdomsspiller ønsker at skifte klub til FC Midtjylland.

Al dialog med forældre og klubber foregår via telefonisk kontakt eller personligt møde. Mundtlige aftaler kan suppleres ved fremsendelse af e-mail. Sociale medier anvendes under ingen omstændigheder.

Fastholdelse

Vi ønsker, at alle fodboldspillere kan fastholdes i fodbolden så længe som overhovedet muligt. Dette gælder også de fodboldspillere, som undervejs i deres ungdomstid finder ud af, at de ønsker at træde ud af elitefodbold.

Hvis en spiller, der er tilknyttet vores talentafdeling, stopper i klubben, kontakter vi derfor dennes tidligere klub (såfremt klubben er en del af vores klubsamarbejde). Dette gør vi for at gøre spillerens tidligere klub opmærksom på, at det tidligere medlem af klubben nu har muligheden for igen at dyrke idræt i den lokale idrætsforening, hvis han eller hun ønsker det.