2:0
FCM FC Midtjylland

Svær aften i Brøndby

Efter ikke at have tabt i 3F Superliga siden den 29. april endte stimen i en tempofyldt og intens affære på Brøndby Stadion.

Efter Europa League-sejren i Serbien var der igen point på spil i 3F Superliga, hvor et udebaneopgør mod Brøndby ventede.

Kampen startede ud i et højt tempo, og der var farlige situationer i begge felter. Dog var det hjemmeholdet, der var farligst og bragte sig foran, da Mileta Rajovic headede bolden i nettet efter ni minutters spil.

1. halvleg var en underholdende affære, som havde svært ved at sætte sig. Med lidt over 30 minutter på stadionuret fandt de to tidligere akademispillere, Aral Simsir og Valdemar Byskov, hinanden i et flot sammenspil. Sidstnævnte kunne drive kuglen mod mål, og han sendte en afslutning afsted fra en spids vinkel, som Patrick Pentz afværgede til hjørnespark.

Den efterfølgende dødbold medførte en Brøndby-kontra, hvor Clement Bischoff tvang Elias Olafsson ud i en flot redning.

Sidste del af halvlegen fortsatte med at underholde. Kort inden pausen testede Denil Castillo Brøndby-målmanden, og få momenter efter var Bischoff igen på spil i det midtjyske felt, men en heroisk aktion af FCM-anfører Mads Bech betød, at de to hold gik til pause ved stillingen 1-0.

De sidste 45 minutter begyndte med et Brøndby-frispark på kanten af feltet. Yuito Suzuki sendte bolden mod nærmeste hjørne, men en vågen Olafsson kunne på fornem vis diregere forsøget bag mål.

FCM bevægende sig tættere og tættere på hjemmeholdets mål i 2. halvlegs første 20 minutter. Først satte en fiks dribling fra Franculino Djú, der på dagen vandt Månedens Unge Spiller i 3F Superliga, op til en venstrebens-afslutning, der strøg lige over målet.

Kort tid efter fandt et Valdemar Byskov-indlæg vej til Jan Kuchtas pande, men den indskiftede angribers hovedstød blev reddet.

I stedet var det et indlæg i den anden ende, der var ophav til kampens anden scoring. Clement Bischoff fandt igen Rajovic i luftrummet, og aftenens første målscorer fordoblede hjemmeholdets føring.

To minutter efter var endnu et hovedstød tæt på det midtjyske mål, dog ramte forsøget fra Nicolai Vallys overliggeren.

De hvidklædte gæster jagtede en reducering i kampens afslutning, men det blev ikke til de åbne målchancer. I stedet endte en omstilling fra hjemmeholdet i en fri bold, som Mathias Kvistgaarden nåede foran en tacklende Ousmane Diao, hvis forseelse resulterede i forsvarsspillerens andet gule kort i kampen.

Dermed måtte FCM gå på landsholdspause efter sæsonens første 3F Superliga-nederlag. Næste mulighed for at jagte revanche er den 20. oktober. Her venter endnu en udebanetur, når modstanderen hedder Sønderjyske Fodbold.