2:1
FCK F.C. København
K. Diks (31")

Førstepladsen forbliver midtjysk

I en nervepirrende og tempofyldt topkamp sejrede FC Midtjylland lørdag aften med 2-1 over F.C. København. Oliver Sørensen og Ousmane Diao kom på måltavlen.

Med Kevin Mbabu i en debuterende rolle og Jan Kuchtas første optræden på MCH Arena gik spillerne ind til en tætpakket kulisse i jagten på tre vigtige point.

Det var københavnere, som startede bedst symboliseret ved en fin gennembruds-mulighed til en anden debutant, FCK-angriber German Onugkha. Darío Osorio, som var hjemvendt fra en lang rejse med det chilenske landshold, fulgte trop efter et kvarter med et dommedagshug af et frispark et stykke uden for feltet. Dog uden mål til følge.

Trods en stor Franculino-chance i det 29. minut var det gæsterne, der bragte sig foran på et straffespark få spilsekvenser senere, da Ousmane Diaos hånd strejfede kuglen i eget felt. Kevin Diks var kølig fra pletten og gjorde det til 0-1.

FCM arbejdede sig op og var tæt på ad flere omgange før pausefløjt. Først brændte Oliver Sørensen en stor hovedstødsmulighed nær det lille felt, inden Kevin Mbabu tryllede på højrekanten og tvang FCK-keeper Kevin Trott ud i en stor parade.

2. halvleg blev en hektisk affære, hvor FCK undervejs fik korrekt underkendt et German Onugkha-mål for offside. I stedet udlignede Thomas Thomasbergs tropper 20 minutter før tid, da Oliver Sørensen flugtede en returbold efter hjørne i netmaskerne. Den tidligere akademispillers fjerde scoring i sæsonens første otte ligakampe.

Hjemmeholdet fik smag på mere, og med 79′ på stadionuret sparkede Ousmane Diao 2-1-scoringen i hus. Endnu en gang var en returbold efter hjørne opskriften – og nu med tre point som potentiel slutgevinst.

Føringen holdt på et MCH Arena, der kogede og viste sig fra sin bedste side. Sejren betyder, at FC Midtjylland bevarer 1. pladsen i 3F Superliga og fortsætter den gode stime mod københavnerne på eget græs.