1:1
RFC Randers FC
V. Hammershøy-Mistrati (47")

Uafgjort mod Randers

FC Midtjylland formåede ikke at veksle et stort spillemæssigt overtag til tre point. Evanders scoring direkte på frispark var blot nok til uafgjort 1-1.

Med kickoff kl. 13.00 søndag eftermiddag markerede kampen mod Randers sig som sæsonens tidligste på dagen.

Det ændrede dog ikke på, at der var mødt 4.450 forventningsfulde FCM-fans op på MCH Arena. De fik klappetøjet i brug allerede inden kampstart, idet Alexander Scholz modtog prisen som Årets Profil i 3F Superliga.

Ligeledes var der plads til at lykønske Randers med pokaltitlen, som de vandt i torsdags, med blomster og klapsalver.

Jonas Lössl spillede sin 150. kamp for FCM, mens Evander rundede kamp nummer 100, og de blev også hyldet med blomster og ovationer, før dommeren blæste begivenhederne i gang.

Jubilarerne fik selskab af følgende FCM’ere i startopstillingen.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Joel Andersson, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Evander, Anders Dreyer, Pione Sisto, Sory Kaba.

100-kamps jubilaren Evander stod for kampens første detalje, som også lagde til grund for den første chance. Brasilianeren åbnede Randers-forsvaret med et fornemt skifte til Dion Cools.

Dion Cools fandt vej til Jens-Lys Cajuste i feltet, men Patrik Carlgren fodparrerede flot Cajustes afslutning.

Jo jo, FC Midtjylland startede bedst, men det var heller ikke et fuldstændigt energiforladt og tømmermændsramt Randers-mandskab, som var ankommet til Herning.

Udeholdets defensiv stod ganske stabilt, og FCM havde svært ved at bryde igennem, men det skyldtes i lige så høj grad, at der blev spillet for langsomt.

Gang på gang måtte værterne starte angrebene forfra, uden det på nogen måde blev farligt. Det gjorde Randers heller ikke, så der var ikke tale om den mest underholdende kamp.

Det mest sindsoprivende skete kort før pausen, da Marvin Egho gik til jorden i feltet efter et sammenstød med Erik Sviatchenko. Efter hele fire minutters gennemtjek af VAR besluttede dommerteamet at dømme straffespark.

Det blev omsat af Vito Hammershøy-Mistrati, som sørgede for, at det stod 1-0 til Randers i pausen.

Dermed kunne man kun forestille sig, at Brian Priske skulle ind og tale med store bogstaver i pausen, så der forhåbentligt kom et skarpere mandskab på banen til 2. halvleg.

Det var da også FCM, som havde bolden mest efter pausen, men de store chancer udeblev fortsat. Randers stod lavt, og det havde midtjyderne svært ved at nedbryde.

Evander, Isaksen og Dreyer forsøgte sig med kvalificerede langskudsforsøg, mens boldene ind i feltet endte ud i meget lige ved og næsten.

Vi skulle helt frem til det 81. minut, før der endelig var gevinst. Evander hamrede udligningen ind direkte på frispark.

Bare to minutter senere var Gustav Isaksen tæt på at gøre det til 2-1, men Carlgren reddede flot i målet.

Det blev desværre den sidste store chance til hjemmeholdet, som ikke fik lagt det afgørende tryk mod Randers-målet til sidst.

Dermed endte det hele 1-1 på MCH Arena efter en kamp med masser af boldbesiddelse til FC Midtjylland. Der manglede bare den sidste kvalitet over hele linjen.

Nu er forspringet i tabellen på to point ned til Brøndby, som møder FCK senere i dag.