D. Osorio (72")
1:0
UES UE Santa Coloma

Osorio-kanonkugle sikrede sejren

Et langsskudsmål af Darío Osorio grundlagde sejren i sæsons første hjemmekamp, der sendte FC Midtjylland videre i Champions League-kvalifikationen.

Solen skinnede over et velbesøgt MCH Arena til sæsonens første hjemmekamp, hvor returopgøret i Champions League-kvalifikationen ventede.

Med et tætpakket kampprogram havde Thomas Thomasberg skiftet på en række pladser, og det var et FCM-hold, som skulle finde hinanden i kampens indledning.

40 minutter inde i opgøret afsluttede Joaquin Cifuentes mod værternes mål efter et kort hjørnespark, og han tvang Jonas Lössl til at lave en flot redning.

Det midtjyske mandskab afsluttede 1. halvleg med en hovedstødsafslutning fra Adam Buksa, som satte målmand Alex Ruiz på prøve.

I en usammenhængende 1. halvleg, hvor den offensive skarphed manglede, gik de to mandskaber til pause ved stillingen 0-0.

2. halvleg startede anderledes aggressivt ud for FCM. Ola Brynhildsen blev sendt afsted på midten af banen, snød Pablo Lluch, som lavede frispark på nordmanden og modtog gult kort nummer to.

Med 58′ på stadionuret skabte en dødboldskombination en afslutningsmulighed i feltet for Andre Rømer, der fik sit forsøg blokeret.

Kort tid efter resulterede flot sammenspil mellem Aral Simsir og Darío Osorio i en chilensk afslutning fra kanten af feltet, som dog røg over målet.

Det midtjyske overtal gav pote efter 72 minutters spil, hvor Osorio igen var på spil. Den chilenske landsholdsspiller fandt Franculino Djú lige udenfor feltet, der fintede en modstander og lagde bolden til rette for Osorio, som tordnede kuglen i mål.

Langskuddet fra Osorio blev også kampens eneste scoring, hvilket betyder, at FCM samlet vinder 4-0 og kvalificerer sig til 3. runde i Champions League-kvalifikationen. Her venter ungarnske Ferencvaros over to opgør. Første kamp spilles hjemme på MCH Arena den 6. august.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Adam Gabriel, Lee Han-beom, Mads Bech, Juninho, Darío Osorio, Denil Castillo, Kristoffer Askildsen, Ola Brynhildsen, Edward Chilufya, Adam Buksa.

Indskiftninger: Franculino Djú (46′), Aral Simsir (55′), André Rømer (55′), Valdemar Byskov (77′), Joel Andersson (77′).