0:2
Franculino Djú (39")
E. Chilufya (89")

Europæisk arbejdssejr i Beograd

FC Midtjylland tilføjede tre point til Europa League-kontoen efter en svær udekamp mod Maccabi Tel Aviv. Kampens målscorere var Franculino Djú og Edward Chilufya.

På en regnfuld torsdag aften i Serbien spillede FC Midtjylland sin anden kamp i UEFA Europa League-ligaspillet mod Maccabi Tel Aviv.

Begge mandskaber skabte chancer i opgørets indledning. Jan Kuchta var tæt på for de rødklædte gæster, og i den anden ende af banen ramte hjemmeholdets Stav Lemkin overliggeren efter et hjørnespark.

FCM havde svært ved at finde fodfæste mod en dygtig europæisk modstander, men gæsterne kæmpede sig stille og roligt ind i opgøret. Den sidste halvdel af 1. halvleg blev i højere grad taktisk, og ingen af de to hold skabte de helt store målchancer.

Men med lige over fem minutter til pause kom gennembruddet. Hjemmeholdet forsøgte at spille bolden kort ud fra eget felt, hvor Darío Osorio opsnappede en upræcis aflevering. Den chilenske kant fandt hurtigt Aral Simsir, som spillede Franculino Djú fri foran mål, og den 20-årige angriber sparkede sikkert sit niende sæsonmål i kassen.

En effektiv afslutning på en svær 1. halvleg gjorde, at FCM gik til pause foran med én enkelt.

Det gulklædte hjemmehold kom aggressivt ud til 2. halvleg og var tæt på at bringe sig tilbage på lige, men en Dor Peretz-afslutning fra klods hold gik lige forbi Elias Olafssons mål.

Momenter efter var dommer Giorgi Kruashvili kaldt til skærmen for at kigge nærmere på et potentielt midtjysk straffespark efter en albue ramte Aral Simsir i hovedet, men manden med fløjten vurderede, at kontakten på kantspilleren ikke var strafbar.

I opgørets sidste fase pressede hjemmeholdet på efter det udlignende mål. Det gav plads i den anden ende af banen. Med 88′ på stadionuret fandt Darío Osorio indskiftede Kristoffer Askildsen, som spillede en anden indskifter, Edward Chilufya, helt fri i feltet. Den hurtige zambier eksekverede sikkert på sin førsteberøring, og lukkede dermed kampen. 0-2.

Sejren sender FCM på fire point efter to kampe i den nye Europa League-ligafase. Det midtjyske mandskab spiller næste gang på søndag, hvor Brøndby IF venter på udebane i 3F Superliga. Der er kampstart kl. 18.00.