D. Osorio (4")
Franculino Djú (44")
O. Diao (77")

Øverst på skamlen før pausen

En flot præstation søndag eftermiddag i Silkeborg sikrede en plads øverst i tabellen forud for landsholdspausen.

Den bedste måde at komme sig over en skuffelse er ved at svare prompte tilbage. Det gjorde FC Midtjylland søndag i Silkeborg, hvor der var en aktuel 1. plads i 3F Superliga på spil.

Gæsterne startede stærkt, og efter blot fire minutter lå bolden i kassen for første gang. Flot kombinationsspil mellem Oliver Sørensen, Aral Simsir og Edward Chilufya blev afsluttet af Darío Osorio, som lagde kuglen tørt under Nicolai Larsen i SIF-buret. 0-1.

Mulighederne var mange søndag eftermiddag på JYSK Park. Oliver Sørensen fik blokeret en fordelagtig skudmulighed kort efter scoringen, og med 25′ på stadionuret headede Edward Chilufya et frit hovedstød få meter fra målstregen et stykke forbi. En stor misser.

Stik imod spil og chancer udlignede Silkeborg. En fejlvurdering af Ousmane Diao sendte Tonni Adamsen fri foran mål, og sådan en chance missede den formstærke 9’er ikke. 1-1.

Kort før pause viste FCM kvalitet på ny. Et Joel Andersson-indlæg fra venstrekanten endte i bagrummet hos Franculino, som tæmmede og derefter sendte sin femte sæsonscoring i nettet.

2. halvleg var mindre chancebetonet. Undervejs kom nytilkomne Jan Kuchta ind til sin debut, og han spillede en nøglerolle i at sejren i hus. Med 13 minutter igen lagde tjekken bolden af til Ousmane Diao, der var blevet fremme efter en dødbold. Diao gjorde skaden fra 1. halvleg god igen med et tørt hug ind bag Nicolai Larsen.

1-3.

I slutfasen fik FCM annulleret en Darío Osorio-kasse for offside, men ikke desto mindre kørte Thomas Thomasbergs tropper sejren sikkert i land i det, der blev silkeborgensernes første nederlag på eget græs i 2024/25.

En fin eftermiddag i Søhøjlandet forinden sæsonens første landsholdspause, hvor midtjyderne placerer sig på 1. pladsen i landets bedste fodboldrække.