Julekalender

2. december: – FC Midtjylland er mit anker

At flytte fra heden til hovedstaden og mange år som fan har fået Thomas Skov til at reflektere over, hvad FC Midtjylland betyder for ham.

02/12/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Thomas Skov Gaardsvig er en kendt skikkelse i mediebranchen, hvor han som journalist, radio- og TV-vært samt den nuværende rolle som Head of Entertainment hos podcasttjenesten Podimo.

Den populære mediemand er dog også kendt for sit tilhørsforhold til FC Midtjylland. Siden 1999 har han været fan og har udover det deltaget i flere arrangementer som vært ved forskellige event i klubben.

Sønder Felding er hjemstavnen for Thomas Skov, hvor han voksede op med sin familie med FCM som et samlepunkt for familien.

– Mit forhold til FC Midtjylland startede i ’99, da klubberne blev slået sammen, og det synes min familie og jeg var rigtigt spændende. Så vi var på stadion flere gange allerede i den første sæson i 1. division, erindrer Thomas Skov.

Hurtigt blev 1. division til Superliga, da FCM rykkede op i klubbens første sæson.

– Bare det at have et Superligahold at holde med husker jeg som noget stort. Det havde jeg ikke haft tidligere. Det var en forløsning på en eller anden måde, forklarer Thomas Skov.

Symbolet på hjem

Da Thomas Skov var færdig med gymnasiet og et par år i køkkenet på Bones i Herning, gik turen via Journalisthøjskolen til København.

– Lige da jeg flyttede til København, tænkte jeg, at nu skulle jeg være københavner. Lynhurtigt gik det op for mig, at jeg ikke skal være andet, end det jeg er. Her blev FC Midtjylland et anker i mit liv, reflekterer Thomas Skov.

Relationen til hjemegnen er vigtig, og det understreger Thomas Skov flere gange.

– Sammen med Bones, hvor jeg arbejdede i min ungdom, og min familie blev FC Midtjylland et symbol på hjem, og det er det stadig i dag, fortæller Skov og uddyber:

– Min interesse for FC Midtjylland har fulgt med lige siden, jeg var dreng, og er endda blevet forstærket, efter jeg er flyttet til København. Jeg har haft brug for noget at holde fast i hjemmefra, og her har FC Midtjylland været et håndgribeligt bevis på, hvor jeg kommer fra.

Thomas Skov, som over de sidste mange år har befundet sig i Danmarks mediebillede med stor succes, har herfra betragtet flere af sine kolleger.

– Nu er jeg i en branche, hvor der er mange, som gerne tager ind i Parken og drikker fadøl og hygger sig med det og andre kendte. Jeg er bare glad for at have en klub, som reelt betyder noget for mig, lyder det ærligt fra Thomas Skov og slår fast:

– FC Midtjylland er mere end bare en fodboldklub for mig. Det er mere end bare, at det er sjovt at se et par kampe. Det er følelsen af at høre til og komme et sted fra.

Det sværeste spørgsmål

Som det fremgår i skrivelsen her, har Thomas Skov fulgt FC Midtjylland gennem hele klubbens levetid, og derfor efterlod nedenstående spørgsmål også en del panderynker.

Hvad er dit bedste FCM-minde?

– Det er fandeme et svært spørgsmål, lød det først fra Thomas Skov, inden han kom til et svar:

– Hvis jeg skal vælge én ting, må det være åbningskampen på SAS Arena. Det var surrealistisk at stå der med 11.000 mennesker og se Mohamed Zidan lave fem mål. Der har selvfølgelig været større resultater og titler, men den kamp mod AB markerer et vendepunkt, og det er nostalgisk at tænke på. Nu havde vi et ’rigtigt’ stadion.

Thomas Skov fremhæver fællesskabet i forhold til, hvad der fascinerer ham ved fodbold.

– Sammenholdet kan noget helt specielt. Hvor tit er man sammen med over 10.000 mennesker, som har det på samme måde som en selv? Det er sjældent, pointerer han og kommer i tanker om et andet element:

– Hvor paradoksalt det end lyder, kan jeg godt lide, at det kan gå galt. Selvom man slår Slavia Prag, kan man godt spille 2-2 med Horsens et par dage efter. Fodbold er uforudsigeligt og utroligt spændende, og det bliver aldrig kedeligt at se.

Tag chancer

Set udefra har Thomas Skov anskuet FC Midtjyllands udvikling.

– Selvom klubben er blevet mere professionaliseret på de 20 år, holder man stadig fast i kerneværdierne. Det er en lokal klub. Selvom FC Midtjylland spiller Champions League, føler jeg, at fodboldstøvlerne er solidt plantet i heden, bemærker Thomas Skov og kommer med sin forhåbning til fremtiden:

– Jeg vil opfordre FC Midtjylland til at blive ved med at være den frække og sjove og have plads til de skøre idéer som drive-in-fodbold for eksempel. Jeg håber aldrig, vi bliver så store, at vi ikke tør tage nogle chancer.

Glædelig 2. december.