Førsteholdet

Årets Spiller og Årets Fund i FC Midtjylland

Efter søndages guldtriumf blev Årets Spiller og Årets Fund anno 23/24 i FC Midtjylland kåret. Førstnævnte pris gik til Oliver Sørensen og sidstnævnte til Franculino Djú.

31/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det har været en vild sæson for Oliver Sørensen. 38 kampe, fem mål og fem assists. Kombinér dette med Månedens Spiller i 3F Superliga for oktober og et dansk mesterskab.

På de underliggende parametre har den tidligere akademispiller ligeledes domineret i landets bedste fodboldrække. Oliver Sørensen er 5’er på listen over længste distance løbet i 3F Superliga (345.534 meter), 1’er på listen over flest sprinter (649) og 1’er på listen, når det gælder løb i høj fart (42.121).

Den 22-årige midtbanekriger blev søndag aften hædret for sine præstationer med prisen som Årets Spiller i FC Midtjylland.

– Oliver har haft en bumpet vej til succes, og ikke alle havde måske forudset den her imponerende udvikling. Men Oliver gav aldrig op og er hele tiden forblevet fokuseret trods de udfordrende perioder. Lige meget hvem, man spørger, beskriver folk Oliver som en stor maskine, der konstant kan løbe og hele tiden leverer på et højt niveau, lød det fra fodbolddirektør Peter Sand.

Hovedpersonen selv satte også ord på trofæet:

– Jeg er lidt målløs. Hvilket hold, hvilken klub. Jeg er virkelig stolt af at være en del af det her. Vi har hele sæsonen vist, at vi er et hold, der kæmper for hinanden. Det skete igen i dag efter at have været nede 0-2 i pausen. Det her hold er fuld af karakter, og det gør mig stolt og glad, sagde Oliver Sørensen.

Franculinos flotte debutsæson

Franculino kom til klubben i sommer, og selvom det tog lidt tid at komme ind på holdet, endte han med at tage dansk fodbold med storm. Det blev søndag aften belønnet med prisen som Årets Fund i FC Midtjylland.

– Hans vej til start 11’eren har været en inspiration for mange spillere. Franculino kom til FC Midtjylland efter ikke at have spillet kampe i et halvt år, men han har været tålmodighed og haft en stor tro på, at han nok skulle slå igennem.

– Franculino har et naturligt instinkt i boksen, og han bliver helt sikkert en fremragende målscorer i fremtiden. Trods sine unikke kompetencer stiler han konstant efter at blive bedre i alle aspekter af spillet. Derudover har han en stærk personlighed og har hurtigt vænnet sig til livet i et nyt land med en anderledes kultur, sagde Peter Sand.

Franculinos afslutning på sæsonen med mål i de sidste fire ud af fem kampe var en af flere afgørende faktorer, der sendte guldet til det midtjyske. Heriblandt matchvinder-målet hjemme mod Brøndby den 5. maj.

Han endte desuden ud som den mest scorende FCM’er i den netop afsluttede sæson med i alt 17 scoringer fordelt over alle turneringer. Kombineret med tre assist har Franculino bidraget med en målinvolvering per 78. minut i 23/24. Vilde tal fra den 19-årige angriber.

Kampens Spiller-kåringer: Hvem topper listen?