Akademiet

Årets Udviklingsspiller forlænger med FC Midtjylland

Gustav Bjerge, der havde sin fodboldopvækst i samarbejdsklubberne Mejdal-Halgård Fodbold og Mejrup GU, skriver under på en ny aftale, som løber til sommeren 2029.

03/07/24
Jesper Hvid
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland har forlænget aftalen med den 18-årige forsvarsspiller, Gustav Bjerge, som i seneste sæson spillede for FCM’s U19-mandskab og det danske U18-landshold.

Forsvarstalentet sluttede den foregående sæson med at løfte ligapokalen sammen med U19-holdkammaraterne. Dertil står Årets Udviklingsspiller noteret for at have spillet samtlige minutter i UEFA Youth League-kampagnen, bedre kendt som ungdommens Champions League.

Forsvarsspilleren ser tilbage på rejsen fra banerne i Mejdal til professionel fodbold i det midtjyske.

– Det er specielt at have nået til, hvor jeg er i dag. Fra at drømme om at spille professionel fodbold til at skrive under på en kontraktforlængelse. Jeg har selv siddet på stadion, da jeg var dreng. Nu går jeg efter, at mine venner og familie en dag kan se mig spille på MCH Arena, fortæller Gustav Bjerge.

Udover succes med det ældste talenthold blev det også til individuel hæder for Gustav Bjerge, der efter sæsonafslutningen blev kåret som Årets Udviklingsspiller på akademiet.

Akademiet uddelte fire kåringer

– Jeg er selvfølgelig stolt over at blive kåret som Årets Udviklingsspiller. Det er en stor anerkendelse, jeg kan bruge som motivation til at bygge på i næste sæson. Jeg vil forsætte med at udvikle på mine styrker og arbejde på at blive endnu stærkere mentalt og som leder, siger forsvarsspilleren.

Går en spændende fremtid i møde

FCM’s akademichef, Flemming Broe, ser glædeligt på den 18-årige forsvarsspillers kontraktforlængelse, der med sin forudseenhed, evner på bolden og duelstyrke har tegnet sig som en af de store oplevelser på landets bedste akademihold i 2023/24.

Særligt fremhæver han dog mentaliteten hos det unge talent.

– Gustav er i gang med at udvikle sig til en ledende figur på U19-holdet. Hans indstilling og professionelle tilgang skinner igennem, hvor han altid er godt forberedt, både til træning og kamp. Gustav går en spændende fremtid i møde, og vi er glade for, at han har valgt at forlænge aftalen, udtaler Flemming Broe.

Gustav Bjerge og resten af akademiet holder i øjeblikket en velfortjent sommerferie, inden sæsonoptakten indledes i uge 29.

Et stort tillykke til Gustav Bjerge med den nye kontrakt.