Akademiet

Allan K. Jepsen: Vi glæder os til at forsvare titlen

U17 og U19 åbner lørdag deres sæson i Horsens, hvor begge hold spiller første ligakamp.

17/08/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

Kulminationen på pre-season er ved at nærme sig, og de to akademihold skal igen dyste mod landets bedste ungdomshold.

Sæsonoptakten har været præget af mange timer på træningsbanen og dertil træningskampe. Heriblandt var U19-holdet i Tyskland for at spille opvarmningsturnering, som det ældste akademi-mandskab endte med at vinde.

U19 vandt Sparkassen-Finanzgruppe Cup

Cheftræner for de ældste akademister, Allan K. Jepsen, fortæller, at formen er god hos de forsvarende mestre, der ser frem til at forsvare titlen.

– Vi har haft en god og lang opstart, så nu glæder vi os til at spille om point igen. Alt er der, hvor vi er klar til at komme i gang igen, og jeg synes, at vi står et godt sted. Spillerne har arbejdet sindssygt hårdt og er i god form. Over den måned, vi har trænet, er der blevet skabt nogle fine relationer, siger Allan K. Jepsen og fortsætter:

– Vi glæder os helt vildt til at forsvare mesterskabet endnu en gang. Det vil altid være ambitionen i Midtjylland, at vi skal spille med helt fremme, og selvfølgelig går vi efter at vinde. Vi har dygtige spillere, der bliver bedre og bedre, så vi har en god tro på tingene. Og så må vi jo se, hvad der sker.

Som forsvarende danske mestre skal det ældste akademihold spille i ungdommens svar på Champions League, nemlig Youth League. Vinder førsteholdet samlet over Slovan Bratislava, ser U19-mandskabet ind i otte ekstra kampe i efteråret.

– Vi prøvede sidste år at spille Youth League, hvilket betyder kampe i midtugen, så med vores erfaringer har jeg en tro på, at vi kan gøre det godt i Europa igen i år. Vi har en dygtig stab omkring holdet, der sørger for, at vores spillere er der, hvor de skal være, og kan holde til det hårde program. Vi træner også efter, at vi skal spille mange kampe, så vores spillere tidligt i deres udvikling bliver klar til den del, fortæller U19-cheftræneren.

Første kamp i U19 Ligaen venter, og her møder man AC Horsens på udebane. Et opgør de forsvarende mestre ser frem til.

– Horsens er et spændende hold, som vi glæder os til at møde. De gør tingene lidt anderledes i år, så det bliver godt at krydse klinger med en lidt nyere udgave af Horsens-holdet. Vi skal også spille på deres stadion, hvilket viser, at de gør noget for deres ungdomshold. Det bliver en fed åbningskamp, siger Allan K. Jepsen afslutningsvis.

De ældste akademister starter deres sæson i dag kl. 12.30, hvorefter U17-mandskabet skal i aktion kl. 15.15.

Hold dig opdateret på akademiets spændende sæson her på hjemmesiden og ligeledes på akademiets Facebookside.