Førsteholdet

Alt du skal vide før torsdagens gyser

Torsdag aften spiller FC Midtjylland en skæbnekamp i Europa League, når Sturm Graz er modstanderen. Vinder midtjyderne går holdet videre til Europa League-knockoutrunderne i det nye år. Bliv klædt på til kampen nedenfor.

03/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Vi har samlet alt, du skal vide, forud for torsdagens europæiske gyser mod Sturm Graz. Læs om østrigernes udtalelser forud for kampen, modstanderholdets formkurve og anden relevant information vedrørende opgøret.

Den østrigske lejr: Vi går efter 1. pladsen

Sturm Graz’ cheftræner, Christian Ilzer, samt den danske offensivspiller, William Bøving, medvirkede onsdag på østrigernes pressemøde på MCH Arena.

– Udgangspositionen er helt sikkert god for os. Det er en enorm tæt gruppe, som kan ændre sig helt til det sidste, sagde Sturm Graz-cheftræner, Christian Ilzer, der blev flankeret af den tidligere FCK’er William Bøving:

– Først og fremmest er det specielt at spille en så stor kamp her i Danmark. Jeg er spændt på at spille kampen, og jeg ser frem til et hårdt og intenst opgør. Alle hold i denne gruppe kan gå videre, og vi går selv efter 1. pladsen, sagde William Bøving og fortsatte:

– Kampene her i Midtjylland er altid intense, og de er dygtige på hjemmebane. Vi vil forsøge at ramme dem med vores hårde pres i en kamp, hvor alting kan ske.

De to Sturm Graz’ere lagde samtidig vægt på, at holdet går fuldt og fast efter sejren og ikke fokuserer på de mange forskellige gruppescenarier, som kan udspille sig i løbet af kampen.

Ubesejret i ti kampe

Morgendagens modstander kommer ind til opgøret med en særdeles imponerende formkurve. Her har man ikke tabt siden 6-0-nederlaget mod Feyenoord den 15. september, hvilket gør østrigerne ubesejrede i ti betydningsfulde kampe – syv i den hjemlige liga og tre i Europa League.

I perioden er det blandt andet blevet til uafgjort på udebane mod den østrigske mastodont, FC Red Bull Salzburg, mens holdet har spillet to gange uafgjort mod Lazio samt slået Feyenoord på hjemmebane.

Resultaterne placerer Sturm Graz på en aktuel 2. plads i både Europa Leagues gruppe F såvel som i den hjemlige liga.

Christian Ilzers mandskab var senest i aktion i søndags, hvor det blev til en 2-1-sejr over bundholdet Ried. Her blev Sturm Graz’ mål scoret af Jakob Jantscher og Otar Kiteishvili. To spillere som var skadet i seneste møde med FCM.

Hvordan går FCM videre?

Europa Leagues gruppe F er utroligt tæt, og kuglerammen skal meget vel findes frem, når de fire placeringer torsdag aften skal uddeles.

Faktum er dog, at en midtjysk sejr vil være nok til at sende Albert Capellas’ tropper videre i Europas næststørste turnering, mens uafgjort – hvis andre resultater går FCM’s vej – vil betyde indtræden i Conference League efter nytår. Et nederlag er ikke ensbetydende med exit i Europa, selvom sandsynlighederne for videre avancement i så fald er små.

Få det fulde overblik her.

Anderledes håber Sturm Graz på at trække det længste strå torsdag aften, og formår østrigerne at gøre det, vil det være første gang i klubbens historie, at man avancerer til Europa League-knockoutrunderne. Noget FCM formåede i 2015/2016-sæsonen, da Manchester United blev endestationen i sekstendedelsfinalerne.

Anden relevant info

Hoveddommer: Matej Jug, Slovenien
Karantæner: 
FCM: Ingen, Sturm Graz: Ivan Ljubic
TV: TV2 Sport X og TV2 Play
Billetstatus: Tæt på udsolgt – køb billet her
Fun fact: Senest Sturm Graz spillede europæisk fodbold i Danmark var i 1988, hvor de tabte 4-1 til Ikast i Intertoto Cup