Førsteholdet

Alt fra onsdagens pressemøde

Onsdag deltog Albert Capellas og Kristoffer Olsson i pressemødet forud for morgendagens Europa League-brag mod Sporting CP. Læs de vigtigste citater fra seancen nedenfor.

15/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Kristoffer Olsson, hvordan har det været at være afsted på træningslejr så lang tid?

– Det har været godt, synes jeg. Det er ikke ofte, at vi har så lang tid sammen. Det har været fedt at kunne komme endnu tættere på hinanden som hold og gruppe. Det har været nemt for os at holde fokus, fordi vi har haft den her kamp at se frem til for enden af turen, sagde Kristoffer Olsson.

Du er af de FCM-spillere, som har en masse erfaring. Hvad er det for en rolle, du skal træde ind i til en så stor kamp?

– Jeg tror ikke, man skal gøre noget anderledes. Alle har deres job på holdet, og jeg er selvfølgelig en af dem, som har oplevet en del, men det er der også andre, som har. Vi har spillet en del kampe i Europa League i den her sæson, og vi skal tage vores erfaringer med fra tidligere, lød det fra Kristoffer Olsson.

Albert Capellas, hvordan forholder du dig til, at Sporting allerede er i gang med deres forårssæson, mens det er jeres første kamp?

– Først og fremmest er jeg meget glad for, at vi har muligheden for at spille den her kamp. Det er gode nyheder for både os, men også for dansk fodbold. Det er stort, at vi fortsat har et dansk hold i Europa, sagde Albert Capellas og fortsatte:

– Jeg vil aldrig bekymre mig om at spille sådan en kamp her – ligemeget om det er før eller efter, at Superligaen er startet.  Vi kan ikke selv vælge, hvornår vores forårssæson starter. Vi har haft en god pre season, kommer i den bedst mulige forfatning og drømmer om en god start.

Hvad er jeres tanker om Sporting CP?

– Vi har stor respekt for dem og ved, det er et tophold med stor europæisk erfaring. De ved, hvordan man spiller de her topkampe. Hvis de har set vores kampe, vil de også vide, at vi er et stærkt hold, når vi rammer vores høje niveau. Men selvfølgelig skal vi spille to rigtig gode kampe for at gå videre, fortalte Albert Capellas og fortsatte:

– Det bliver et fantastisk stadion at spille fodbold på. Der kommer en masse fans, som elsker fodbold, og det vil kun være med til at motivere os.

– Samtidig har jeg stor respekt for Ruben Amorim. Jeg ved, hvad det kræver at være træner på højeste niveau. Han har talent og går en stor fremtid i møde. Når man overværer hans hold, kan man se, at de er trænet godt.

Hvordan bliver jeres tilgang til kampen?

– Hvis vi skal gå videre, er vi nødt til at være modige. I nogle kampe tvinger modstanderen dig til at falde tilbage, fordi de har så høj kvalitet. Men vi kommer ikke til at stille os ned bevidst. Vi vil forsøge at stå så langt væk fra vores eget mål som muligt, sagde Albert Capellas.

Portugisisk journalist giver unikt indblik i Sporting CP